Шта ће урадити Ђоковић?!

Контроверзном Американцу се "дрма столица"! Џастин Гимелстоб, бивши тенисер, а сада тренер, проглашен је кривим за физички напад који се одиграо прошле године у Лос Анђелесу.

Тенис 26.04.2019 | 13:30
Шта ће урадити Ђоковић?!
Некада Гренд слем шампион у микс-дублу, а сада тренер Џона Изнера и члан АТП-ја, од америчког суда добио је трогодишњу условну казну и 60 дана добротворног рада јер се нагодио.

Гимелстоб је новембра прошле године напао бившег пријатеља Реналда Кеплана и нанео му око 50 удараца у инциденту којем су присуствовали Кепланова трудна жена и двогодишње дете, као и још једна особа.

Американцу је ова пресуда, поред слике у јавности, угрозила и место у Асоцијацији тениских професионалаца (АТП), у којој је један од три представника играча и држи место које по правилу заузима неко од људи из САД.

О Гимелстобовој судбини одлука ће пасти 14. маја, објавио је АТП.

"Одлука је била да сачекамо одлуку суда пре него што донесемо било какву одлуку, тако да је све сада у рукама Управног одбора и/или Савета играча. Избори наредног представника играча из Америке, позиције коју тренутно заузима Гимелстоб, одржаће се, како је и планирано, 14. маја у Риму", наводи се у саопштењу.

Савет АТП играча, којег је председник Новак Ђоковић, има моћ да Гимелстоба одстрани из АТП-ја, али му је потребна сагласност барем шесторо од укупно десеторо чланова.

Новак се није огласио после саопштења о одлуци суда, а један од чланова Вашек Поспишил је у неку руку стао на страну Американца.

"Желео бих да се оградим од коментара који се тичу Џастиновог приватног живота јер не знам све потребне чињенице. Могу једино да кажем да је Џастин до сада радио невероватан посао са позиције представника играча у АТП-ју", изјавио је Канађанин за "Теннис.Лифе".

Гимелстоб је пред доношење пресуде важио за једног од најистакнутијих кандидата да на челу АТП-ја замени Британца Криса Кермода, који од 2020. године неће више обављати своју тренутну функцију.

У међувремену, организатори најпрестижнијег Гренд слема Вимблдона су објавили да Американца неће позвати на овогодишње издање такмичења, као и да му неће дозволити улаз у свечану ложу.

Жена повређеног Кеплана, Медисон, је после напада имала подбачај и као кривца је нашла управо напад Гимелстоба који јој је проузроковао стресну ситуацију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар