Šta će uraditi Đoković?!

Kontroverznom Amerikancu se "drma stolica"! Džastin Gimelstob, bivši teniser, a sada trener, proglašen je krivim za fizički napad koji se odigrao prošle godine u Los Anđelesu.

Tenis 26.04.2019 | 13:30
Šta će uraditi Đoković?!
Nekada Grend slem šampion u miks-dublu, a sada trener Džona Iznera i član ATP-ja, od američkog suda dobio je trogodišnju uslovnu kaznu i 60 dana dobrotvornog rada jer se nagodio.

Gimelstob je novembra prošle godine napao bivšeg prijatelja Renalda Keplana i naneo mu oko 50 udaraca u incidentu kojem su prisustvovali Keplanova trudna žena i dvogodišnje dete, kao i još jedna osoba.

Amerikancu je ova presuda, pored slike u javnosti, ugrozila i mesto u Asocijaciji teniskih profesionalaca (ATP), u kojoj je jedan od tri predstavnika igrača i drži mesto koje po pravilu zauzima neko od ljudi iz SAD.

O Gimelstobovoj sudbini odluka će pasti 14. maja, objavio je ATP.

"Odluka je bila da sačekamo odluku suda pre nego što donesemo bilo kakvu odluku, tako da je sve sada u rukama Upravnog odbora i/ili Saveta igrača. Izbori narednog predstavnika igrača iz Amerike, pozicije koju trenutno zauzima Gimelstob, održaće se, kako je i planirano, 14. maja u Rimu", navodi se u saopštenju.

Savet ATP igrača, kojeg je predsednik Novak Đoković, ima moć da Gimelstoba odstrani iz ATP-ja, ali mu je potrebna saglasnost barem šestoro od ukupno desetoro članova.

Novak se nije oglasio posle saopštenja o odluci suda, a jedan od članova Vašek Pospišil je u neku ruku stao na stranu Amerikanca.

"Želeo bih da se ogradim od komentara koji se tiču Džastinovog privatnog života jer ne znam sve potrebne činjenice. Mogu jedino da kažem da je Džastin do sada radio neverovatan posao sa pozicije predstavnika igrača u ATP-ju", izjavio je Kanađanin za "Tennis.Life".

Gimelstob je pred donošenje presude važio za jednog od najistaknutijih kandidata da na čelu ATP-ja zameni Britanca Krisa Kermoda, koji od 2020. godine neće više obavljati svoju trenutnu funkciju.

U međuvremenu, organizatori najprestižnijeg Grend slema Vimbldona su objavili da Amerikanca neće pozvati na ovogodišnje izdanje takmičenja, kao i da mu neće dozvoliti ulaz u svečanu ložu.

Žena povređenog Keplana, Medison, je posle napada imala podbačaj i kao krivca je našla upravo napad Gimelstoba koji joj je prouzrokovao stresnu situaciju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar