Зидан: Навас или Куртоа? Може остати само један!

"Један од двојице наших голмана највјероватније ће напустити клуб предстојећег љета", рекао је Зинедин Зидан, тренер Реал Мадрида.  Зидан обрисао Соларијеве трагове, а нема ни проблем с тим да Куртоа оде! Занимљива изјава Реаловог тренера. . .

Фудбал 26.04.2019 | 14:00
Зидан: Навас или Куртоа? Може остати само један!
Куртоа је у Реал дошао прошлог љета, док је Навас у Мадриду од 2014. године. Доласком Белгијанца, Навас је изгубио статус првог голмана, али се међу стативе вратио недавно, по повратку Зидана на клупу "краљевског клуба".

"Обојица су добри голмани и разумијем ако Куртоа или Навас буду жељели већу минутажу. Морам да изаберем једног. То је компликована ствар за мене, али изабраћу оно што је најбоље за екипу", дипломатски је изјавио Француз.

Међутим, према писањима неколико медија у Шпанији, тренутно ближи одласку из Реала, је чувар мреже репрезентације Костарике. И Навас је данас раније изјавио да "ако Зидан од мене затражи да идем напустићу Реал".

Сезону на измаку сви у Реалу покушаће да забораве што пре. Прерано је Краљевски клуб остао без могућности да се бори за највеће пехаре, настао је и прави фијаско с Ђуленом Лопетегијем, што за кратко време није успео да санира Сантијаго Солари, због чега се убрзо на клупу вратио Зинедин Зидан. 

Најавио је и чувени Француз да ће преостале утакмице искористити као својеврсну аудицију за наредну сезону, после чега ће имати јасну слику ко ће преживети велико реновирање, а коме ће ово бити последње седмице у Мадриду... 

Оно што је многима одмах запало за око јесте да је Зидан готово преко ноћи обрисао сваки трагСоларијевог рада у клубу. Аргентинац је током дана великог хаоса имао довољно смелости да пружи шансу играчима попут Винисијуса Жуниора, Регилона и Маркоса Љорентеа, али и да врати самопоуздање Данија Себаљоса. То је Зидан поништио, као гумицом... 

Међутим, изнад свега шпанске медије избезумила је Зиданова изјава да не би имао ништа против да Тибо Куртоа оде из Мадрида после само једне сезоне. 

"Разумео бих ако би као голман тражио да оде током лета, могло би тако нешто да се догоди. Реако сам недавно да имам три јако доброг голмана, као и једног момка који има лепу будућност. Кејлор и Тибо су јако добри, једног морам да одаберем и то ми ствара компликацију", изјавио је Зидан. 

Познато је, иначе, да Француз још из свог првог мандата преферира Кејлора Наваса и да га је чувао свим средствима од Флорентина Переза, који је био спреман да Костариканца прода зарад Давида Де Хее прво, а онда и Тиба Куртое. Како Белгијанац ње ни бледа сенка оног голмана који је бранио на врхунском нивоу у Челсију и поготово на Мундијалу у Русији, те да се око њега врте бројне приче изван терена (спекулације о разним љубавним подухватима), не би представљало никакво изненађење да Куртоа заиста оде. Поготово јер се такав сценарио најављује данима уназад, а Зидан одавно има сумње у њега...

Што се тиче Соларијеве заоставштине, слика је врло чиста. Винисијус се, истина, на терену досад није нашао због повреде која га је из тима одстранила још од оног катаклизмичног реванша осмине финала Лиге шампиона против Ајакса. Бразилац није био ни на Лопетегијевом радару, а заиграо је тек по Соларијевом доласку у клуб. Експресно је заузео место на левом офанзивном боку и постао незамењив у тадашњем систему.Зидан га сада не користи, иако се недавно опоравио од повреде, све под изговором – чувам га за будућност.

Нема дилеме да ће Винисијус бити један од кључних играча Реала у годинама које долазе, али засад нема назнака да ће се бразилски тинејџер враћати на терен до краја сезоне...

Регилон је био Соларијева велика коцка. Без много размишљања Аргентинац је са стране склонио дотад незамењивог Марсела, што је изазвало озбиљне реакције јавности, а чак се причало и да је Бразилац завршио своје на стадиону Сантјаго Бернабеу. Регилон је донекле оправдао Соларијево поверење и имао солидне партије на левом дефанзивном боку и убедио многе да би могао да буде добар залог за наредне клупске акције. Међутим, Зидан га је у међувремену користио само у једној од укупно шест утакмица и то само зато што је Марсело био суспендован због картона. У Мадриду се чак помиње да би могао и на позајмицу од лета...

Солари је вратио осмех на лице Данија Себаљоса, пошто га је Зидан практично скрајнуо у његовој првој сезони у Мадриду. Добио је само 899 минута, после чега се наговестило чак и да би Себаљос могао да оде. По доласку Соларија све се променило, али га је Зидан опет вратио на старе дане. Последњи меч одиграо је крајем марта против Уеске, а сусрет са Атлетиком из Билбаоа одгледао је са трибина.

Маркос Љоренте је један од играча у које је Солари највише веровао. Када се Каземиро повредио на Балаидосу, Аргентинац није размишљао ни секунд, већ је Љорентеу указао велику шансу. Занимљиво је да сеЉоренте у зимском прелазном року чак помињао и у контексту одласка, а таман пошто је добио одређену стабилност код Соларија, уследио је шамар сурове реалности. Последње две утакмице гледа са трибина и питање је када ће и да ли ће добити нову шансу...

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар