Zidan: Navas ili Kurtoa? Može ostati samo jedan!

"Jedan od dvojice naših golmana najvjerovatnije će napustiti klub predstojećeg ljeta", rekao je Zinedin Zidan, trener Real Madrida.  Zidan obrisao Solarijeve tragove, a nema ni problem s tim da Kurtoa ode! Zanimljiva izjava Realovog trenera. . .

Fudbal 26.04.2019 | 14:00
Zidan: Navas ili Kurtoa? Može ostati samo jedan!
Kurtoa je u Real došao prošlog ljeta, dok je Navas u Madridu od 2014. godine. Dolaskom Belgijanca, Navas je izgubio status prvog golmana, ali se među stative vratio nedavno, po povratku Zidana na klupu "kraljevskog kluba".

"Obojica su dobri golmani i razumijem ako Kurtoa ili Navas budu željeli veću minutažu. Moram da izaberem jednog. To je komplikovana stvar za mene, ali izabraću ono što je najbolje za ekipu", diplomatski je izjavio Francuz.

Međutim, prema pisanjima nekoliko medija u Španiji, trenutno bliži odlasku iz Reala, je čuvar mreže reprezentacije Kostarike. I Navas je danas ranije izjavio da "ako Zidan od mene zatraži da idem napustiću Real".

Sezonu na izmaku svi u Realu pokušaće da zaborave što pre. Prerano je Kraljevski klub ostao bez mogućnosti da se bori za najveće pehare, nastao je i pravi fijasko s Đulenom Lopetegijem, što za kratko vreme nije uspeo da sanira Santijago Solari, zbog čega se ubrzo na klupu vratio Zinedin Zidan. 

Najavio je i čuveni Francuz da će preostale utakmice iskoristiti kao svojevrsnu audiciju za narednu sezonu, posle čega će imati jasnu sliku ko će preživeti veliko renoviranje, a kome će ovo biti poslednje sedmice u Madridu... 

Ono što je mnogima odmah zapalo za oko jeste da je Zidan gotovo preko noći obrisao svaki tragSolarijevog rada u klubu. Argentinac je tokom dana velikog haosa imao dovoljno smelosti da pruži šansu igračima poput Vinisijusa Žuniora, Regilona i Markosa Ljorentea, ali i da vrati samopouzdanje Danija Sebaljosa. To je Zidan poništio, kao gumicom... 

Međutim, iznad svega španske medije izbezumila je Zidanova izjava da ne bi imao ništa protiv da Tibo Kurtoa ode iz Madrida posle samo jedne sezone. 

"Razumeo bih ako bi kao golman tražio da ode tokom leta, moglo bi tako nešto da se dogodi. Reako sam nedavno da imam tri jako dobrog golmana, kao i jednog momka koji ima lepu budućnost. Kejlor i Tibo su jako dobri, jednog moram da odaberem i to mi stvara komplikaciju", izjavio je Zidan. 

Poznato je, inače, da Francuz još iz svog prvog mandata preferira Kejlora Navasa i da ga je čuvao svim sredstvima od Florentina Pereza, koji je bio spreman da Kostarikanca proda zarad Davida De Hee prvo, a onda i Tiba Kurtoe. Kako Belgijanac nje ni bleda senka onog golmana koji je branio na vrhunskom nivou u Čelsiju i pogotovo na Mundijalu u Rusiji, te da se oko njega vrte brojne priče izvan terena (spekulacije o raznim ljubavnim poduhvatima), ne bi predstavljalo nikakvo iznenađenje da Kurtoa zaista ode. Pogotovo jer se takav scenario najavljuje danima unazad, a Zidan odavno ima sumnje u njega...

Što se tiče Solarijeve zaostavštine, slika je vrlo čista. Vinisijus se, istina, na terenu dosad nije našao zbog povrede koja ga je iz tima odstranila još od onog kataklizmičnog revanša osmine finala Lige šampiona protiv Ajaksa. Brazilac nije bio ni na Lopetegijevom radaru, a zaigrao je tek po Solarijevom dolasku u klub. Ekspresno je zauzeo mesto na levom ofanzivnom boku i postao nezamenjiv u tadašnjem sistemu.Zidan ga sada ne koristi, iako se nedavno oporavio od povrede, sve pod izgovorom – čuvam ga za budućnost.

Nema dileme da će Vinisijus biti jedan od ključnih igrača Reala u godinama koje dolaze, ali zasad nema naznaka da će se brazilski tinejdžer vraćati na teren do kraja sezone...

Regilon je bio Solarijeva velika kocka. Bez mnogo razmišljanja Argentinac je sa strane sklonio dotad nezamenjivog Marsela, što je izazvalo ozbiljne reakcije javnosti, a čak se pričalo i da je Brazilac završio svoje na stadionu Santjago Bernabeu. Regilon je donekle opravdao Solarijevo poverenje i imao solidne partije na levom defanzivnom boku i ubedio mnoge da bi mogao da bude dobar zalog za naredne klupske akcije. Međutim, Zidan ga je u međuvremenu koristio samo u jednoj od ukupno šest utakmica i to samo zato što je Marselo bio suspendovan zbog kartona. U Madridu se čak pominje da bi mogao i na pozajmicu od leta...

Solari je vratio osmeh na lice Danija Sebaljosa, pošto ga je Zidan praktično skrajnuo u njegovoj prvoj sezoni u Madridu. Dobio je samo 899 minuta, posle čega se nagovestilo čak i da bi Sebaljos mogao da ode. Po dolasku Solarija sve se promenilo, ali ga je Zidan opet vratio na stare dane. Poslednji meč odigrao je krajem marta protiv Ueske, a susret sa Atletikom iz Bilbaoa odgledao je sa tribina.

Markos Ljorente je jedan od igrača u koje je Solari najviše verovao. Kada se Kazemiro povredio na Balaidosu, Argentinac nije razmišljao ni sekund, već je Ljorenteu ukazao veliku šansu. Zanimljivo je da seLjorente u zimskom prelaznom roku čak pominjao i u kontekstu odlaska, a taman pošto je dobio određenu stabilnost kod Solarija, usledio je šamar surove realnosti. Poslednje dve utakmice gleda sa tribina i pitanje je kada će i da li će dobiti novu šansu...

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar