И Бајерн одустао од Јовића!

Реалу чист пут за наставак летњег шопинга! После Барселоне, и Баварци се повукли из трке за српског нападача.

Фудбал 24.04.2019 | 12:00
И Бајерн одустао од Јовића!
Ситуација око Луке Јовића се полако кристалише, Реал Мадрид остаје једини озбиљан кандидат и фаворит за довођење српског нападача.

После Барселоне, од Јовићеве куповине одустао и Бајерн, јављају немачки медији. Барса је дуго била фаворит за довођење Јовића, али како је цена почела да расте, а Фали Рамадани да преговара са осталим клубовима, Каталонци су проценили да не желе лицитацију и дигли су руке од Србина. Желео га је и Нико Ковач у Бајерну, али клуб из Минехна није имао исти план као хрватски тренер. Проценили су да им није потребан класичан нападач попут Јовића. Тако нешто је пре пар дана најавио и Карлхајнц Румениге који је отктрио да Бајерн јури појачање на крилним позицијама и да им је Левандовски довољан као клаисчни нападач.

Тако Реал остаје једини озбиљан клуб који тренутно ћели Јовића. Други човек Краљевског клуба Хосе АнхелСанчез је крајем марта почео преговоре о трансферу Јовића са играчевим менаџером Рамаданијем. Олакшавјућа околност за трансфер је што је Реал у јако добрим дносима са Ајнтрахтом. Претходних годинам је у Франкфурт на позајмице слао своје малде играче Ваљеха, Маскарела и Тора, а два клуба су већ раније дговорили да Ајнтрахт буде противник у пријатељском мечу за трофеј Сантјаго Бернабеу 2020. године.

Ајнтрахт тражи од Реала између 60.000.000 и 70.000.000 евра за српског нападача, али постоји шанса да цена буде и нижа ако у трансфер буду укључени неки играчи Реала. Жеља Немаца је да добију Раула де Томаса који већ две сезоне биста на позајмици у Рајо Ваљакану и био би идеална замена за Јовића, али је питање на коју вредност ће Реал проценити свог младог нападача и да ли се Немцима исплати та опција јер би им следовало драстично мање кеша у том случају.

Реалнија опција је да Ајнтрахт добије 19-годишњег Педра Руиза из омладинског тима Реала којег у Мадриду сматрају највећим талентом из сопствене школе и пореде га са Златаном Ибрахимовићем. Ајнтрајхт би га узео на позајмицу или на трајан трансфер с опцијом да Реал убаци повратну клаузулу као у неким ранијим случајевима са својим младим играчима који су се калили у Немачкој.

Реал је већ дубоко загазио у прелазни рок за следеће лето. Раније су купљени бразилско крило Родриго из Сантоса и његов земљак штопер Едер Милитао из Порта за укупно 90.000.000 евра, постигнут је начелан договор и око трансфера Едена Азара, а следеће мете су Лука Јовић и једно велико име у везном реду попут Погбе или Ериксена.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

xxxx

24.04.2019 13:16

Људи и Реал це се повуци .он не вреди ни оно клико је ге Франкфурт платио.

ОДГОВОРИТЕ