У Берлину спреман план за споразум?

Француска и Немачка представиће на састанку у Берлину 29. априла план за споразум Београда и Приштине, који би донекле задовољио захтеве Београда, а ради се о идеји двоструког суверенитета, пише приштинска "Газета експресс" позивајући се на неименоване изворе.

Србија 16.04.2019 | 22:42
У Берлину спреман план за споразум?
Како се наводи, тај план, који ће бити представљен на састанку коме ће присуствовати немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон, не укључује поделу територије.

- Говори се о двоструком суверенитету. Косово ће очувати територијални интегритет, али ће Србија ужива неки суверенитет над косовским Србима и српским црквама - тврди извор листа.

Према његовим речима, могуће је да чхе Косово пренети део свог суверенитета на Брисел, а Брисел ће то пренети на Србију, како идеја не би звучала превише агресивно.

- Поменути су разни случајеви широм света као начин да се угоди и Београду и Приштини, али ствари неће бити тако једноставне - рекао је извор и додао да учешће у Берлину целу ситуацију чини још нејасном.

(Блиц) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Драшко

16.04.2019 21:07

Није лоша идеја. Подсјећа на БиХ. Важно је да Срби и црквена имовина на Космету буду под суверенитетом Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма одбити

16.04.2019 21:21

Не мозе Сваба доста вас је.Мозе СБ Уједињених нација под Резолуцијом 1244.Е фино тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

16.04.2019 21:24

мислим да желе да кажу и понуде неки варијанту српског ентитета на косову као у Бих... чисто про форме и културолошких момента.. код крупни капитал свеједно иде онима који иде.. а очевици смо да сав капитал иде приватницима не држави и народу.. тако да за оне који живе у визији национализма треба објаснити да је капитализам суштина национализма.. јер комунизам је тежио ка привреди као народном добру.. Вучић капиталист потписаће то

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обилиц

16.04.2019 22:06

Једино рјесење је како је Бог на небу одредио и народ на земљи наследио. Косово је СРБИЈА! БИЛО И ОСТАЛО! Сиптарску гамад и америку банду заједно са осталим совјетским олосом протерати са СВЕТЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ! Немој те народу паламудити и прасину у оци бацати. Косово припада српском народу и српски народ је Косово! Зато белосвјетски смраду водите Сиптарску стоку са собом дајте им Калифорнију или Баварску! И МАРС ПОГАНИ ИЗРОДЕ СА СРПСКОГ КОСОВА ИМЕТОХИЈЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зналац

16.04.2019 22:22

Њемцима је сад битно да се постигне договор прије избора за ЕУ. Хоце да покажу како јос имају утицај на Балкан и да их Американци нису надјацали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заре

17.04.2019 02:31

Косово је било и мора остати у теротијалном саставу Релублике Србије. Уколико сад потпишу тако нешто за Косово за 5 година ће морати и за Санџак, за 10 ће то тражити и Војводина... Потпис=ИЗДАЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

17.04.2019 07:52

тако ! Сто неби дали један дио Берлина или Париса Муслиманима. Овде је само одрицање Српске територије ! Ово све лици на прљави лоповлук од ЗАПАДА и ЕУ. Да Богда им се дрзаве распадале како раили и предлагали, мислим на ЗАПАД И САД.

Name

Јаффа

17.04.2019 04:51

Како никад нису сјели да ријеше комплетан Балкан...овако парцијално само комадају Србију, а имамо увијек поданике на власти да то прихватају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вријеме це показати

17.04.2019 06:33

Када су цјепкали Југославију, онда су требали узети све у обзир,имањине у другим републикама, ли онда да не цјепкају републике да остану са својим суверенитетом.Овакво цјепкања заиста боде у оци цијелу свијет, колико је остецена Србија и српски народ. И то бас колијевку српаког народа, као када би другим народима узели колијевку њихове цивилизације. Није дугороцно такво ријесење.Апсурд.

Name

Јак

17.04.2019 07:49

Недај Вучићу своје косово немој да клечиш ида молиш убице наше земље тосу бездушници зликавци они оће да сломе срибију и србе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

17.04.2019 07:53

То би било само привремено и после би скроз притискали да се то укине ,као и што желе да укину Р.С,Зашто меднародна заједница не стоји за сваким словом Дејтонског споразума ,него они га крше и намећу нешто што нема у споразуму,тако би исто било и на косову,али боље ишта него ништа,можда је после лакше се борити да нешто очуваш ,него сада да нешто добијеш

ОДГОВОРИТЕ