U Berlinu spreman plan za sporazum?

Francuska i Nemačka predstaviće na sastanku u Berlinu 29. aprila plan za sporazum Beograda i Prištine, koji bi donekle zadovoljio zahteve Beograda, a radi se o ideji dvostrukog suvereniteta, piše prištinska "Gazeta ekspress" pozivajući se na neimenovane izvore.

Srbija 16.04.2019 | 22:42
U Berlinu spreman plan za sporazum?
Kako se navodi, taj plan, koji će biti predstavljen na sastanku kome će prisustvovati nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, ne uključuje podelu teritorije.

- Govori se o dvostrukom suverenitetu. Kosovo će očuvati teritorijalni integritet, ali će Srbija uživa neki suverenitet nad kosovskim Srbima i srpskim crkvama - tvrdi izvor lista.

Prema njegovim rečima, moguće je da čhe Kosovo preneti deo svog suvereniteta na Brisel, a Brisel će to preneti na Srbiju, kako ideja ne bi zvučala previše agresivno.

- Pomenuti su razni slučajevi širom sveta kao način da se ugodi i Beogradu i Prištini, ali stvari neće biti tako jednostavne - rekao je izvor i dodao da učešće u Berlinu celu situaciju čini još nejasnom.

(Blic) 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Draško

16.04.2019 21:07

Nije loša ideja. Podsjeća na BiH. Važno je da Srbi i crkvena imovina na Kosmetu budu pod suverenitetom Srbije.

ODGOVORITE
Name

Ma odbiti

16.04.2019 21:21

Ne moze Svaba dosta vas je.Moze SB Ujedinjenih nacija pod Rezolucijom 1244.E fino tamo.

ODGOVORITE
Name

izraelac

16.04.2019 21:24

mislim da žele da kažu i ponude neki varijantu srpskog entiteta na kosovu kao u Bih... čisto pro forme i kulturoloških momenta.. kod krupni kapital svejedno ide onima koji ide.. a očevici smo da sav kapital ide privatnicima ne državi i narodu.. tako da za one koji žive u viziji nacionalizma treba objasniti da je kapitalizam suština nacionalizma.. jer komunizam je težio ka privredi kao narodnom dobru.. Vučić kapitalist potpisaće to

ODGOVORITE
Name

Obilic

16.04.2019 22:06

Jedino rjesenje je kako je Bog na nebu odredio i narod na zemlji nasledio. Kosovo je SRBIJA! BILO I OSTALO! Siptarsku gamad i ameriku bandu zajedno sa ostalim sovjetskim olosom proterati sa SVETE SRPSKE ZEMLJE! Nemoj te narodu palamuditi i prasinu u oci bacati. Kosovo pripada srpskom narodu i srpski narod je Kosovo! Zato belosvjetski smradu vodite Siptarsku stoku sa sobom dajte im Kaliforniju ili Bavarsku! I MARS POGANI IZRODE SA SRPSKOG KOSOVA IMETOHIJE!

ODGOVORITE
Name

Znalac

16.04.2019 22:22

Njemcima je sad bitno da se postigne dogovor prije izbora za EU. Hoce da pokažu kako jos imaju uticaj na Balkan i da ih Amerikanci nisu nadjacali.

ODGOVORITE
Name

Zare

17.04.2019 02:31

Kosovo je bilo i mora ostati u terotijalnom sastavu Relublike Srbije. Ukoliko sad potpišu tako nešto za Kosovo za 5 godina će morati i za Sandžak, za 10 će to tražiti i Vojvodina... Potpis=IZDAJA

ODGOVORITE
Name

Tacno

17.04.2019 07:52

tako ! Sto nebi dali jedan dio Berlina ili Parisa Muslimanima. Ovde je samo odricanje Srpske teritorije ! Ovo sve lici na prljavi lopovluk od ZAPADA i EU. Da Bogda im se drzave raspadale kako raili i predlagali, mislim na ZAPAD I SAD.

Name

Jaffa

17.04.2019 04:51

Kako nikad nisu sjeli da riješe kompletan Balkan...ovako parcijalno samo komadaju Srbiju, a imamo uvijek podanike na vlasti da to prihvataju.

ODGOVORITE
Name

Vrijeme ce pokazati

17.04.2019 06:33

Kada su cjepkali Jugoslaviju, onda su trebali uzeti sve u obzir,imanjine u drugim republikama, li onda da ne cjepkaju republike da ostanu sa svojim suverenitetom.Ovakvo cjepkanja zaista bode u oci cijelu svijet, koliko je ostecena Srbija i srpski narod. I to bas kolijevku srpakog naroda, kao kada bi drugim narodima uzeli kolijevku njihove civilizacije. Nije dugorocno takvo rijesenje.Apsurd.

Name

Jak

17.04.2019 07:49

Nedaj Vučiću svoje kosovo nemoj da klečiš ida moliš ubice naše zemlje tosu bezdušnici zlikavci oni oće da slome sribiju i srbe

ODGOVORITE
Name

D

17.04.2019 07:53

To bi bilo samo privremeno i posle bi skroz pritiskali da se to ukine ,kao i što žele da ukinu R.S,Zašto mednarodna zajednica ne stoji za svakim slovom Dejtonskog sporazuma ,nego oni ga krše i nameću nešto što nema u sporazumu,tako bi isto bilo i na kosovu,ali bolje išta nego ništa,možda je posle lakše se boriti da nešto očuvaš ,nego sada da nešto dobiješ

ODGOVORITE