"Србији слиједи тежак период"

Србији следи изузетно тежак период, од нас ће се тражити признање пуне независности и територијалне целовитости Косова, рекао је Александар Вучић.

Србија 16.04.2019 | 18:28
"Србији слиједи тежак период"
Председник СНС и Србије је то рекао на седници Главног и Извршног одбора странке у проширеном саставу.

Како је рекао, разговараће са кинеским и руским председником у Пекингу, а потом иде у Берлин, где га очекују веома тешки састанци са лидерима Француске и Немачке.

 "Тамо нас не чека ништа добро, одмах да знате и не очекујем ништа добро. Једино очекујем почетак захтева за нови формат, где би циљ требало да буде признање независности а да Србија не добије ништа ....", рекао је Вучић.

Тражиће да уђемо у разговоре а да Албанци не укину таксе.

"По цену - не по цену коју треба да плати Србија, него ја - нећу прихватити да наставимо ма какав разговор без укидања такси, ма какви притисци били", поручио је Вучић.

Говорећи о захтевима и притисцима да Србија да призна независност Косова Вучић каже да не претерује.

"И још да будемо срећни ако не уведу посебан трибуал за Србе и не осуде нас за све сексуалне злочине почињене на Балкану. Ништа нисам претерао, чак сам ублажио", рекао је Вучић.

У складу са тим, каже, притисци ће бити велики.

"Подржаваће и унутрашње елементе како би се смањивала снага српске државе и како би се до тог циља што лакше дошло", рекао је Вучић.

Како каже, притисци ће бити никад већи.

Подсетио је да нема шта Албанци нису урадили против Срба и Србије - нису испунили Бриселски споразум, ни кључну тачку о формирању ЗСО, увели су таксе супротно свим међуанродним законима, донели платформу против разговора којом Србија мора да буде понижена, разорена и да призна Косово, увели војску супротнно чак свом уставу и ставу генарелног секретара НАТО, дозвољено им је то, шест месеци чекамо да повуку таксе, да их замоли међународна заједница, да се смилује и замоли своје чедо да их укине.

"Ништа се није догодило, напротив. Последњих недеља они долазе у Београд и позивају ме на различите састанке на којима инсистирају да ми нешто урадимо да 'одобровољимо ' Албанце па да они укину таксе. И ви станете, не верујете, а онда почињу лажне приче о катастру и дипломама, којима су опет варали Србију без обзира на наше лоше преговарање", каже он.

Када кажете - немогуће је без укиданај такси - они кажу - реците ви да нећете висе радити на блокирању признавања независности.

"Хајде да се договоримо, да они не раде на кампањи признавања, па нећемо ни ми - а не не, не може тако, нормално је да они траже признавање..", предочио је начин на који странци износе своје ставове у разговорима са њима.

Истиче и да је кад је говорио да имамо шансу да се изборимо за компромис и када је проглашаван за издајника и бацана анатема, - то је мзозда била и последња шанса.

"Данас нам компромис више и не треба. Данас сматрају да да су постигли договор у међународној заједници. Једино што ће нас да питају јесте да ли је кукуруз жут или жући...", иронично је приметио.

"Говорим истину као што сам и тада говорио, иако је многима била болна. Изгледа да нико сем мене није желео неко решење, свима је одговарало да до решења не дође", каже он.

Упитао је и како је могуће да у албанским медијима на Косову постоји само једна мета и једна тема.

"Па, ако сам издајник, зашто ме нападају сваки дан, што толико воле протесте у Београду и навијају за њих толико? Или им смета Вучић јер јер знао шта су шпски интереси и сада је важно само срушти Вучића?", каже он.

Ако до 6. маја не буду укинуте таксе на српску робу, биће одржана посебна седница Главног одбора СНС, на којој ћемо изаћи са мерама против Приштине, поручио је Вучић.

Тада ће бити шест месеци од како је Приштина увела таксе на робу из централне Србије, подсетио је он у обраћању члановима Главног и Извршног одбора у проширеном саставу.

"А, одмах да кажем свима који су научили да жову телефоном и да прете, ако Срби само подигну руке у гард, а шест месеци нас туку и оставише нас у модрицама, немојте да ме зовете. Нисам доступан", рекао је Вучић.

Србија има право на своје достојанство, понос и образ, закључио је Вучић.

Седница Главног и Извршног одбора странке одржана је после заседања Председништва СНС, на којем су, како је пренео, разговарали о три кључне теме - припреме за велики народни скуп 19. априла "Стоп насиљу и будућност Србије", ситуација на КиМ и актуелна политичка ситуација и, потенцијално, расписивање избора.

Вучића су иначе учесници седнице дочекали вишеминутни аплауз, овације и добошари, и то у "два таласа", пошто их је он молио да прекину и седну, а други је уследио на повик из сале "живео Вучић", а уследило је скандирање "Ацо, Србине".

(Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Фед

16.04.2019 16:33

Је ли му неко рекао да Србија нема никакве ингеренције на Косову тј Косово је независна дрзава ти је признао или не

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре-Фед

16.04.2019 18:14

Никада није било нити ће икада бити док и једно Србско срце куца.КОСОВО ЈЕ СРБСКИ ЈЕРУСАЛИМ.

Name

Отимацина пропала

17.04.2019 06:50

Ма каква незавиана дрзава, мало се занијели, ниста од тога и никада неце бити. Албанци нека иду одакле су и досли или нека зиве по правилима гдје су досли, као сто је у цијелом свијету.

Name

6

16.04.2019 17:31

Када није био...одкада знам тезак је

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

16.04.2019 18:13

Идиоте,ста си ново рекао,да неписмени цовјек,то зна,само се ти настављају друзити са најлошијим цовјеком за Србе, Издајник Додик,изгубице ти и Београд,јеси ста рекао сто иде папи,дјаволу,ниси, исељавање,бијела куга,итд,идиоте један

Name

ре А

16.04.2019 20:40

Јест јест. Бас је тако. Е јесу те фино васпитали бабо и мати

Name

Б.Ј.С

16.04.2019 18:18

Да си се висе бавио србијом него са комсијама како да им узмес дио земље мозда би ти Боље било....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Удрузена злоцинацка организација

16.04.2019 19:15

Запад је изврсио агресију на Србију и они стите себе. Неволе они никог али оцито да немају снаге да признају своја недијела. Није то само у Србији . Иза НАТО остају само злоцини и ниста висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево га

16.04.2019 19:42

Исти додик И крај ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зора

19.04.2019 21:28

Засто сједис на мјесту предсједника ако не мозес поднијети притиске? Нису те бираци изабрали да дајес Косово, само своје власниство мозес дати, српско НЕ!

ОДГОВОРИТЕ