Шта ће бити са Сумом?

Гвинејац завршио мисију у Израелу! Фудбалер Партизана од децембра није видео терен!

Фудбал 07.04.2019 | 16:00
Шта ће бити са Сумом?
Изгледа да није до Партизана, чим Сејдуба Сума није играо ни у Израелу. Најскупље појачање у историји црно-белих завршило је "стажирање" у Макабију из Хаифе, јер у клубу не рачунају на њега још од децембра. По договору Макабија и Партизана, требало би да Гвинејац остане у Хаифи до јуна, али одавно није део тима у Израелу и да је могло, још пре неколико месеци би га оданде вратили у Хумску са све машницом.

Омалени везиста из Гвинеје, којег је Партизан пробао да се реши после само годину дана, од децембра прошле године није видео терен! Његов тим води велику борбу за освајање неког од прва три места, да би изборио пласман у Европу, али Сумине услуге се одавно не користе.

Како тврде израелски медији, Сума се најпре лоше понашао по доласку у Хаифу. Каснио је на тренинге, имао сукоб са бившим тренером и због тога је све мање добијао шансу да игра. А његова звезда се тотално угасила у Макабију када је за новог тренера дошао Марко Балбул, који га је тотално избацио из тима.

Када се све сабере, Сејдуба Сума је у Израелу одиграо само шест утакмица у првенству и једну у купу, а у статистику је уписао једну асистенцију.

У Партизану су се надали да би Сума могао да проигра у Израелу и да на конто тих игара успеју да га продају било где, за било који новац. Међутим, како су се одвијале ствари у Хаифи, црно-беле тек чека велика мука да се реше фудбалера којег су платили 1.600.000 евра и који има масну плату за непостојећи допринос на терену. Коме продати играча који је сезону бацио под ноге, а ни у оној претходној се није прославио?

Фудбалер из Гвинеје има уговор са Партизаном до лета 2020. године. Шта ће бити са Сумом на лето, то ни у Хумској не знају.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар