Šta će biti sa Sumom?

Gvinejac završio misiju u Izraelu! Fudbaler Partizana od decembra nije video teren!

Fudbal 07.04.2019 | 16:00
Šta će biti sa Sumom?
Izgleda da nije do Partizana, čim Sejduba Suma nije igrao ni u Izraelu. Najskuplje pojačanje u istoriji crno-belih završilo je "stažiranje" u Makabiju iz Haife, jer u klubu ne računaju na njega još od decembra. Po dogovoru Makabija i Partizana, trebalo bi da Gvinejac ostane u Haifi do juna, ali odavno nije deo tima u Izraelu i da je moglo, još pre nekoliko meseci bi ga odande vratili u Humsku sa sve mašnicom.

Omaleni vezista iz Gvineje, kojeg je Partizan probao da se reši posle samo godinu dana, od decembra prošle godine nije video teren! Njegov tim vodi veliku borbu za osvajanje nekog od prva tri mesta, da bi izborio plasman u Evropu, ali Sumine usluge se odavno ne koriste.

Kako tvrde izraelski mediji, Suma se najpre loše ponašao po dolasku u Haifu. Kasnio je na treninge, imao sukob sa bivšim trenerom i zbog toga je sve manje dobijao šansu da igra. A njegova zvezda se totalno ugasila u Makabiju kada je za novog trenera došao Marko Balbul, koji ga je totalno izbacio iz tima.

Kada se sve sabere, Sejduba Suma je u Izraelu odigrao samo šest utakmica u prvenstvu i jednu u kupu, a u statistiku je upisao jednu asistenciju.

U Partizanu su se nadali da bi Suma mogao da proigra u Izraelu i da na konto tih igara uspeju da ga prodaju bilo gde, za bilo koji novac. Međutim, kako su se odvijale stvari u Haifi, crno-bele tek čeka velika muka da se reše fudbalera kojeg su platili 1.600.000 evra i koji ima masnu platu za nepostojeći doprinos na terenu. Kome prodati igrača koji je sezonu bacio pod noge, a ni u onoj prethodnoj se nije proslavio?

Fudbaler iz Gvineje ima ugovor sa Partizanom do leta 2020. godine. Šta će biti sa Sumom na leto, to ni u Humskoj ne znaju.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar