ШПА: Мистер 40+!

Меси корак ближе још једном рекорду! Аргентинац ниже признања, а градски дерби Барселое приближио га је још једном остварењу у каталонском клубу.  Барселона добила и градски дерби са Еспањолом.  Барса срећно "начела" Еспањол, Меси га докусурио! Плаво-бели до 20 минута пре краја имали нерешен резултат, али је неспретна интервенција Виктора Санчеза променила ток утакмице.

Фудбал 30.03.2019 | 20:05
ШПА: Мистер 40+!
Лионел Меси наставља да пише историју у дресу Барселоне.

Наиме, Аргентинац је данашњим наступом на утакмици против Еспањола престигао Инијесту по броју одиграних утакмица за "блауграну" и заузео друго место на вечној листи клуба.

Утакмица коју је најбољи фудбалер Барселоне играо овог поподнева је била његова 675. у каталонском гиганту и њоме је прескочио Андреса Инијесту, који је за време проведено на "Ноу Кампу" успео да упише 674 наступа.

Испред Месија на вечној листи остао је још само Ћави Ернандез, још једна легенда шпанског фудбала, која је дрес Барселоне носила на 767 званичних мечева.

Будући да Аргентинац пред собом има још две године важећег уговора реално је очекивати да ће у будућности престићи шпанског плејмејкера и постати играч са највише наступа у историји Барселоне.

Од куриозитета можемо навести и податак да је Меси у суботу постао рекордер и по броју одиграних каталонских дербија против Еспањола - 33.

Барса срећно "начела" Еспањол, Меси га докусурио. Плаво-бели до 20 минута пре краја имали нерешен резултат, али је неспретна интервенција Виктора Санчеза променила ток утакмице.

Лионел Меси пресудио је Еспањолу у градском дербију, али уз "асистенцију" везног фудбалера гостију Виктора Санчеза.

Он је после лепо изведеног слободног ударца са 18 метара главом закачио лопту на гол-линији и преварио голмана Дијега Лопеза, који је у том тренутку правио параду и врло је могуће да би зауставио Месијеву прилично спору лопту.

Овако, Барса је после 70 минута мучења и мало правих шанси "начела" Еспањол и до краја утакмице рутински чувала вођство, вребајући шансу да још једним голом отклони све дилеме.

То се и десило у 89. минуту, када је Меси из непосредне близине још једном матирао Лопеза, после додавања Малкома - 2:0!

Барси је ово шеста узастопна победа у првенству Шпаније и сада је на "плус 13" у односу на другопласирани Атлетико Мадрид, који вечерас гостује Алавесу.

С обзиром на то да је до краја такмичења остало још девет кола, шансе да Меси и другови одбране титулу и постану прваци четврти пут у последњих пет сезона, више су него реалне.

Атлетико нек гледа шта ће, Барселона мирна пред наставак шампионске трке, ако тако нешто ове сезоне уопште постоји. У теорији, Јорганџије би ту могле нешто да закувају ако за две недеље изненаде на стадиону Камо Ноу, мада како Барселона игра сасвим је могуће да ће и тај окршај бити лишен резултатске драме, пошто је Блауграна осигурана останак на двоцифреној разлици без обзира на исход дуела Мадриђана и Алавеса. Истина, овог пута је имала и среће, пошто се Еспањол одлично држао све док попут оне краве из народне приче није просуо кофу с млеком буквално поклонивши ривалу водећи гол.

Стрелац је био ко други него Лионел Меси, који је до краја утакмице још једном затресао противничку мрежу и на једини правилан начин обележио редак подвиг: десета узастпопна клупска сезона у којој је Аргентинац постигао 40 и више голова! Данас два за коначних 2:0 против Еспањола и коту од 41 поготка ове сезоне.

Мада би, да поновимо то, за овај први требало да захвали ривалима, пошто његов слободњак из 71. минута није био толико добар колико је био несхватљив потез дезоријентисаног Виктора Санчеза да лопту закуца иза леђа Дијега Лопеза. Никако нам није јасно шта је уопште хтео Санчез, али сигурно је само да је преварио голмана свог тима и трасирао Барси пут до победе.

Меси се ипак потрудио да не буде да је неко други заслужнији за Барсину победу више од саме Барсе. У 89. минуту севнула је контра домаћег тима, Малком је као фурија прохујао левом крилу и потом смирено гађао Месија, а овај је из прве проследио лопту тамо је требало. Месијев 41. погодак у сезони, рекосмо већ 10. узастопној у којој је пребацио магичну границу од 40 комада.

Памтиће се она 2011/2012 када је за Барселону дао чак 73 гола, али тек је март, ту је цео април, па и цео мај... Овим темпом можда неће добацити тако далеко, али сигурно ће пребацити бројку од 50 голова.

Барса остаје на челу, Еспањол и даље на безбедној удаљености од зоне испадања, мада сигурно разочаран што одличну дефанзиву у већем делу утакмице није крунисао макар једним освојеним  бодом.

РЕЗУЛТАТИ 29. КОЛА:

Хетафе - Леганес 0:2 (0:0)
/Сантос 50, Хуанфран 83/

Барселона - Еспањол 2:0 (0:0)
/Меси 71, 89/

Селта - Виљареал 18.30
Алавес - Атлетико Мадрид 20.45

недеља

Леванте - Еибар 12.00
Рајо Ваљекано - Бетис 14.00
Севиља - Валенсија 16.15
Ваљадолид - Реал Сосиједад 18.30
Реал Мадрид - Уеска 20.45

одиграно у петак:

Ђирона - Атлетик Билбао 1:2 (1:0)
/Стуани 37 - Вилијамс 53, Гарсија 59/

ТАБЕЛА: Барселона (+1) 69, Атлетико М. 56, Реал 54, Хетафе (+1) 46, Алавес 44, Севиља 43, Валенсија 40, Атлетик Б. (+1) 40, Бетис 39, Сосиједад 36, Леганес (+1) 36, Еибар 35, Ђирона (+1) 34, Еспањол (+1) 34, Леванте 31, Ваљадолид 29, Виљареал 29, Селта 25, Рајо 23, Уеска 22.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар