ŠPA: Mister 40+!

Mesi korak bliže još jednom rekordu! Argentinac niže priznanja, a gradski derbi Barseloe približio ga je još jednom ostvarenju u katalonskom klubu.  Barselona dobila i gradski derbi sa Espanjolom.  Barsa srećno "načela" Espanjol, Mesi ga dokusurio! Plavo-beli do 20 minuta pre kraja imali nerešen rezultat, ali je nespretna intervencija Viktora Sančeza promenila tok utakmice.

Fudbal 30.03.2019 | 20:05
ŠPA: Mister 40+!
Lionel Mesi nastavlja da piše istoriju u dresu Barselone.

Naime, Argentinac je današnjim nastupom na utakmici protiv Espanjola prestigao Inijestu po broju odigranih utakmica za "blaugranu" i zauzeo drugo mesto na večnoj listi kluba.

Utakmica koju je najbolji fudbaler Barselone igrao ovog popodneva je bila njegova 675. u katalonskom gigantu i njome je preskočio Andresa Inijestu, koji je za vreme provedeno na "Nou Kampu" uspeo da upiše 674 nastupa.

Ispred Mesija na večnoj listi ostao je još samo Ćavi Ernandez, još jedna legenda španskog fudbala, koja je dres Barselone nosila na 767 zvaničnih mečeva.

Budući da Argentinac pred sobom ima još dve godine važećeg ugovora realno je očekivati da će u budućnosti prestići španskog plejmejkera i postati igrač sa najviše nastupa u istoriji Barselone.

Od kurioziteta možemo navesti i podatak da je Mesi u subotu postao rekorder i po broju odigranih katalonskih derbija protiv Espanjola - 33.

Barsa srećno "načela" Espanjol, Mesi ga dokusurio. Plavo-beli do 20 minuta pre kraja imali nerešen rezultat, ali je nespretna intervencija Viktora Sančeza promenila tok utakmice.

Lionel Mesi presudio je Espanjolu u gradskom derbiju, ali uz "asistenciju" veznog fudbalera gostiju Viktora Sančeza.

On je posle lepo izvedenog slobodnog udarca sa 18 metara glavom zakačio loptu na gol-liniji i prevario golmana Dijega Lopeza, koji je u tom trenutku pravio paradu i vrlo je moguće da bi zaustavio Mesijevu prilično sporu loptu.

Ovako, Barsa je posle 70 minuta mučenja i malo pravih šansi "načela" Espanjol i do kraja utakmice rutinski čuvala vođstvo, vrebajući šansu da još jednim golom otkloni sve dileme.

To se i desilo u 89. minutu, kada je Mesi iz neposredne blizine još jednom matirao Lopeza, posle dodavanja Malkoma - 2:0!

Barsi je ovo šesta uzastopna pobeda u prvenstvu Španije i sada je na "plus 13" u odnosu na drugoplasirani Atletiko Madrid, koji večeras gostuje Alavesu.

S obzirom na to da je do kraja takmičenja ostalo još devet kola, šanse da Mesi i drugovi odbrane titulu i postanu prvaci četvrti put u poslednjih pet sezona, više su nego realne.

Atletiko nek gleda šta će, Barselona mirna pred nastavak šampionske trke, ako tako nešto ove sezone uopšte postoji. U teoriji, Jorgandžije bi tu mogle nešto da zakuvaju ako za dve nedelje iznenade na stadionu Kamo Nou, mada kako Barselona igra sasvim je moguće da će i taj okršaj biti lišen rezultatske drame, pošto je Blaugrana osigurana ostanak na dvocifrenoj razlici bez obzira na ishod duela Madriđana i Alavesa. Istina, ovog puta je imala i sreće, pošto se Espanjol odlično držao sve dok poput one krave iz narodne priče nije prosuo kofu s mlekom bukvalno poklonivši rivalu vodeći gol.

Strelac je bio ko drugi nego Lionel Mesi, koji je do kraja utakmice još jednom zatresao protivničku mrežu i na jedini pravilan način obeležio redak podvig: deseta uzastpopna klupska sezona u kojoj je Argentinac postigao 40 i više golova! Danas dva za konačnih 2:0 protiv Espanjola i kotu od 41 pogotka ove sezone.

Mada bi, da ponovimo to, za ovaj prvi trebalo da zahvali rivalima, pošto njegov slobodnjak iz 71. minuta nije bio toliko dobar koliko je bio neshvatljiv potez dezorijentisanog Viktora Sančeza da loptu zakuca iza leđa Dijega Lopeza. Nikako nam nije jasno šta je uopšte hteo Sančez, ali sigurno je samo da je prevario golmana svog tima i trasirao Barsi put do pobede.

Mesi se ipak potrudio da ne bude da je neko drugi zaslužniji za Barsinu pobedu više od same Barse. U 89. minutu sevnula je kontra domaćeg tima, Malkom je kao furija prohujao levom krilu i potom smireno gađao Mesija, a ovaj je iz prve prosledio loptu tamo je trebalo. Mesijev 41. pogodak u sezoni, rekosmo već 10. uzastopnoj u kojoj je prebacio magičnu granicu od 40 komada.

Pamtiće se ona 2011/2012 kada je za Barselonu dao čak 73 gola, ali tek je mart, tu je ceo april, pa i ceo maj... Ovim tempom možda neće dobaciti tako daleko, ali sigurno će prebaciti brojku od 50 golova.

Barsa ostaje na čelu, Espanjol i dalje na bezbednoj udaljenosti od zone ispadanja, mada sigurno razočaran što odličnu defanzivu u većem delu utakmice nije krunisao makar jednim osvojenim  bodom.

REZULTATI 29. KOLA:

Hetafe - Leganes 0:2 (0:0)
/Santos 50, Huanfran 83/

Barselona - Espanjol 2:0 (0:0)
/Mesi 71, 89/

Selta - Viljareal 18.30
Alaves - Atletiko Madrid 20.45

nedelja

Levante - Eibar 12.00
Rajo Valjekano - Betis 14.00
Sevilja - Valensija 16.15
Valjadolid - Real Sosijedad 18.30
Real Madrid - Ueska 20.45

odigrano u petak:

Đirona - Atletik Bilbao 1:2 (1:0)
/Stuani 37 - Vilijams 53, Garsija 59/

TABELA: Barselona (+1) 69, Atletiko M. 56, Real 54, Hetafe (+1) 46, Alaves 44, Sevilja 43, Valensija 40, Atletik B. (+1) 40, Betis 39, Sosijedad 36, Leganes (+1) 36, Eibar 35, Đirona (+1) 34, Espanjol (+1) 34, Levante 31, Valjadolid 29, Viljareal 29, Selta 25, Rajo 23, Ueska 22.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar