СЛС: Прва побједа Војводине од 1. децембра!

Тачно десет утакмица заредом Војводина није знала за победу у домаћим такмичењима.  Војводина породила тријумф после скоро четири месеца! Спартак бољи од Лучана – 1:0.

Фудбал 30.03.2019 | 19:45
СЛС: Прва побједа Војводине од 1. децембра!
Нада за плеј-оф још постоји!

Фудбалери Војводине се са гостовања у Сурдулици, где су играли против Динама, коначно враћају с читавим пленом пошто су славили 3:1 (1:1), први пут од 1. децембра прошле године када су на гостовању на Бањици минималним резултатом савладали Рад.

Овога пута су погађали три пута у мету, головима Милана Ђурића (22' и 89') и Бојана Матића(51'), и тако први пут дали више од једног гола од октобра!

Био је у питању исти ривал, Динамо из Врања, који је тада био у далеко лошијем стању, а који је после одличног почетка "пролећног" дела Суперлиге забележио два узастопна пораза, с тим да је онај од Бачке био нарочито болан (1:5).

Врањанци су се надали да ће у свом граду дочекати Војводину, међутим нису сви радови изведени на време, тако да је утакмица одиграна у оближњој Сурдулици.

Динамо је повео у 4. минуту преко Недељковића, међутим Војводина се преко искусног везисте Ђурића вратила у меч, а онда првенцем Матића у наставку забележила и преокрет.

Милан Ђурић је у 89. минуту "са креча" потврдио победу "старе даме".

Због овог тријумфа остају у игри за плеј-оф Суперлиге иако им Радник, који има меч мање, сада бежи два бода, а с којим управо у наредном колу играју директан дуел у Сурдулици, док их потом очекује меч против Партизана на "Карађорђу".

У истом термину одиграна је утакмица и на Градском стадиону у Суботици где је Спартак победио Младост (1:0) поготком Немање Главчића из 27. минута.

Теоретски, Спартак је такође и даље у игри за плеј-оф, али су њихове шансе далеко слабије пошто имају бод мање од Војводине. Ипак, имају нешто повољнији распоред пошто им следе гостовање Земуну и "домаћи" меч са Радом, који се боре за опстанак.

Војводина је коначно породила победу! Био је 1. децембар прошле године када је Стара Дама нашег фудбала извојевала тријумф на Бањици против Рада. А онда запала у тешку организациону и играчку кризу. Није резултат дала ни промена тренера. Слагали су се само порази и ремији. Све до данас, пошто је Војводина као гост била боља од Динама из Врања – 31.

Новосђани су тријумфом на југу Србије оживели и сан о пласману у плеј-оф, мада ће им за такво достигнуће бити потребни одлични резултати у последња два кола и мало среће. А до тада Војводина може мало да ужива у укусу победе.

Мада, чинило се у једном тренутку да ће Динамо доћи до тријумфа вредног опстанка. Врањанци су и повели у четвртом минуту преко Давора Недељковића. Наговестили су Врањанци потенцијал, али су се онда угасили.

Војводина је до краја првог полувремена успела да изједначи преко искусног везисте Милана Лакија Ђурића.

Осколио је тај погодак Новосађане. Имали су гости много више од игре у Сурдулици. Више шутева, више опасних напада. Преокрет је најавио високи нападач Матића у 51. минуту.

На крају је Ђурић само подебљао тријумф.

Спартак је сервирао малу освету Лучанцима за недавни пораз у четвртфиналу Купа Србије. Голубови су оплеменили тријумф из Хумске, пошто су као домаћини славили против Младости – 1:0.

Победоносни гол постигао је Немања Главичић средином првог полувремена.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар