SLS: Prva pobjeda Vojvodine od 1. decembra!

Tačno deset utakmica zaredom Vojvodina nije znala za pobedu u domaćim takmičenjima.  Vojvodina porodila trijumf posle skoro četiri meseca! Spartak bolji od Lučana – 1:0.

Fudbal 30.03.2019 | 19:45
SLS: Prva pobjeda Vojvodine od 1. decembra!
Nada za plej-of još postoji!

Fudbaleri Vojvodine se sa gostovanja u Surdulici, gde su igrali protiv Dinama, konačno vraćaju s čitavim plenom pošto su slavili 3:1 (1:1), prvi put od 1. decembra prošle godine kada su na gostovanju na Banjici minimalnim rezultatom savladali Rad.

Ovoga puta su pogađali tri puta u metu, golovima Milana Đurića (22' i 89') i Bojana Matića(51'), i tako prvi put dali više od jednog gola od oktobra!

Bio je u pitanju isti rival, Dinamo iz Vranja, koji je tada bio u daleko lošijem stanju, a koji je posle odličnog početka "prolećnog" dela Superlige zabeležio dva uzastopna poraza, s tim da je onaj od Bačke bio naročito bolan (1:5).

Vranjanci su se nadali da će u svom gradu dočekati Vojvodinu, međutim nisu svi radovi izvedeni na vreme, tako da je utakmica odigrana u obližnjoj Surdulici.

Dinamo je poveo u 4. minutu preko Nedeljkovića, međutim Vojvodina se preko iskusnog veziste Đurića vratila u meč, a onda prvencem Matića u nastavku zabeležila i preokret.

Milan Đurić je u 89. minutu "sa kreča" potvrdio pobedu "stare dame".

Zbog ovog trijumfa ostaju u igri za plej-of Superlige iako im Radnik, koji ima meč manje, sada beži dva boda, a s kojim upravo u narednom kolu igraju direktan duel u Surdulici, dok ih potom očekuje meč protiv Partizana na "Karađorđu".

U istom terminu odigrana je utakmica i na Gradskom stadionu u Subotici gde je Spartak pobedio Mladost (1:0) pogotkom Nemanje Glavčića iz 27. minuta.

Teoretski, Spartak je takođe i dalje u igri za plej-of, ali su njihove šanse daleko slabije pošto imaju bod manje od Vojvodine. Ipak, imaju nešto povoljniji raspored pošto im slede gostovanje Zemunu i "domaći" meč sa Radom, koji se bore za opstanak.

Vojvodina je konačno porodila pobedu! Bio je 1. decembar prošle godine kada je Stara Dama našeg fudbala izvojevala trijumf na Banjici protiv Rada. A onda zapala u tešku organizacionu i igračku krizu. Nije rezultat dala ni promena trenera. Slagali su se samo porazi i remiji. Sve do danas, pošto je Vojvodina kao gost bila bolja od Dinama iz Vranja – 31.

Novosđani su trijumfom na jugu Srbije oživeli i san o plasmanu u plej-of, mada će im za takvo dostignuće biti potrebni odlični rezultati u poslednja dva kola i malo sreće. A do tada Vojvodina može malo da uživa u ukusu pobede.

Mada, činilo se u jednom trenutku da će Dinamo doći do trijumfa vrednog opstanka. Vranjanci su i poveli u četvrtom minutu preko Davora Nedeljkovića. Nagovestili su Vranjanci potencijal, ali su se onda ugasili.

Vojvodina je do kraja prvog poluvremena uspela da izjednači preko iskusnog veziste Milana Lakija Đurića.

Oskolio je taj pogodak Novosađane. Imali su gosti mnogo više od igre u Surdulici. Više šuteva, više opasnih napada. Preokret je najavio visoki napadač Matića u 51. minutu.

Na kraju je Đurić samo podebljao trijumf.

Spartak je servirao malu osvetu Lučancima za nedavni poraz u četvrtfinalu Kupa Srbije. Golubovi su oplemenili trijumf iz Humske, pošto su kao domaćini slavili protiv Mladosti – 1:0.

Pobedonosni gol postigao je Nemanja Glavičić sredinom prvog poluvremena.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar