ПЛ: Ситијево иживљавање над Фуламом!

Сити рутински до бодова, Митровић ни на клупи! Фудбалери Ситија настављају победнички низ. У првом сусрету 32. кола Премијер лиге "грађани" су као гости савладали Фулам резултатом 2:0.  Као да су играли против сенки! Могло је да буде много, много више од коначних 2:0.

Фудбал 30.03.2019 | 16:15
ПЛ: Ситијево иживљавање над Фуламом!
Био је то 25. лигашки тријумф изабраника Пепа Гвардиола у овој сезони, остварен је веома лако, головима у првом полувремену.

Треба рећи да после дужег времена у тиму Фулама није било репрезентативца Србије, Александра Митровића. Он је са сином седео у ложи и то му је био први меч ове сезоне који је пропустио.

Митровић је ровит дошао и на репрезентативце обавезе, жалио се на лакшу повреду мишића, и очигледно је да се још не осећа најбоље, што објашњава његово одсуство са терена у данашњем сусрету.

Иначе, Сити је већ на почетку сусрета ставио до знања да је стигао у Лондон по бодове и већ у петом минуту после пресинга на половини противника и грешке одбране домаћина, Бернардо Силва је прецизним ударцем са 18 метара погодио десни доњи угао.

Манчестер сити је наставио са нападима и сав посао око победе завршили су у 27. минуту. Уследила је грешка Карнија на десној страни, Серхио Агуеро је узео лопту и после продора искоса са десне стране послао је лопту у мрежу.

Био је то његов 19. гол у овој сезони Премијер лиге и укупно 29. у овој сезони у свим такмичењима.

Сигурно сте, читајући бројне фудбалске текстове, чули за игру сенки. Ту вежбу бројни тренери користе како би до перфекције довели тактичке детаље. На тренингу постава које треба да почне меч игра против сенки, односно без ривала... И треба да кроз бројне ситуације нађе пут до гола...

Баш на ту игру, скројену у италијанским тренерским школама, чичио је данашњи меч измешу Фулама и Манчестер Ситија. Грађани Пепа Гвардиоле нису ни имали ривала. Играли су сами против себе. Или сами против сенки...

Коначан резултат (2:0) не одражава право стање ствари на терену. Просто, тим из Лондона није био конкурентан. Више је статирао, него што је играо.  Без помоћи Александра Митровића, Колибари су пали без испаљеног метра. Или боље речено – сјајним пресингом Сити их је удавио у раној фази меча.

Прочитајте само наредни податак: у првих 15 минута Манчестер Сити је имао 12 шутева ка голу Серхија Рика. Три су ишла у мету, један је погодио циљ.

Играо се пети минут када је Сити освојио лопту поменутим јаким пресингом. После паса Серхиа Агуера, Бернанрдо Силва је наместио нишан и погодио даљи угао.

Навијачи Фулама су видели шта се спрема њиховој екипи. Почели су, помал иронично, да аплаудирају екипи сваки пут када је прешла пола терена. А таквих ситуација је било јако мало. До полувремена тим Пепа Гвардиоле, који се вратио на чело Премојер лиге, имао је 18 шутева.

Ако је било неких дилема њих је разрешио Серхио Агуеро. И опет је то био пресликан погодак. Висок пресинг, невешта одбрана Фулама и онда лака казна Аргентинца.

Некадашњи тим Славише Јокановића деловао је бескрвно. Није имао жељу да макар агресијом отежа посао Ситију. Друго полувреме је прошло у лаганом одрађивању посла. Флам није могао да избегне седмиузастопни пораз. Време је за нови живот у Чемпионшипу.

Премијер лига, 32. коло

субота:

Фулам - Манчестер сити 0:2 (0:2)
(Сантос 49, Хуанфран 83)

16.00 Брајтон - Саутемптон
16.00 Барнли - Вулверхемптон
16.00 Кристал Палас - Хадерсфилд
16.00 Лестер - Борнмут
16.00 Манчестер ј. - Вотфорд
18.30 Вест Хем - Евертон

недеља:

15.05 Кардиф - Челси
17.30 Ливерпул - Тотенхем

понедељак:

21.00 Арсенал - Њукасл

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар