PL: Sitijevo iživljavanje nad Fulamom!

Siti rutinski do bodova, Mitrović ni na klupi! Fudbaleri Sitija nastavljaju pobednički niz. U prvom susretu 32. kola Premijer lige "građani" su kao gosti savladali Fulam rezultatom 2:0.  Kao da su igrali protiv senki! Moglo je da bude mnogo, mnogo više od konačnih 2:0.

Fudbal 30.03.2019 | 16:15
PL: Sitijevo iživljavanje nad Fulamom!
Bio je to 25. ligaški trijumf izabranika Pepa Gvardiola u ovoj sezoni, ostvaren je veoma lako, golovima u prvom poluvremenu.

Treba reći da posle dužeg vremena u timu Fulama nije bilo reprezentativca Srbije, Aleksandra Mitrovića. On je sa sinom sedeo u loži i to mu je bio prvi meč ove sezone koji je propustio.

Mitrović je rovit došao i na reprezentativce obaveze, žalio se na lakšu povredu mišića, i očigledno je da se još ne oseća najbolje, što objašnjava njegovo odsustvo sa terena u današnjem susretu.

Inače, Siti je već na početku susreta stavio do znanja da je stigao u London po bodove i već u petom minutu posle presinga na polovini protivnika i greške odbrane domaćina, Bernardo Silva je preciznim udarcem sa 18 metara pogodio desni donji ugao.

Mančester siti je nastavio sa napadima i sav posao oko pobede završili su u 27. minutu. Usledila je greška Karnija na desnoj strani, Serhio Aguero je uzeo loptu i posle prodora iskosa sa desne strane poslao je loptu u mrežu.

Bio je to njegov 19. gol u ovoj sezoni Premijer lige i ukupno 29. u ovoj sezoni u svim takmičenjima.

Sigurno ste, čitajući brojne fudbalske tekstove, čuli za igru senki. Tu vežbu brojni treneri koriste kako bi do perfekcije doveli taktičke detalje. Na treningu postava koje treba da počne meč igra protiv senki, odnosno bez rivala... I treba da kroz brojne situacije nađe put do gola...

Baš na tu igru, skrojenu u italijanskim trenerskim školama, čičio je današnji meč izmešu Fulama i Mančester Sitija. Građani Pepa Gvardiole nisu ni imali rivala. Igrali su sami protiv sebe. Ili sami protiv senki...

Konačan rezultat (2:0) ne odražava pravo stanje stvari na terenu. Prosto, tim iz Londona nije bio konkurentan. Više je statirao, nego što je igrao.  Bez pomoći Aleksandra Mitrovića, Kolibari su pali bez ispaljenog metra. Ili bolje rečeno – sjajnim presingom Siti ih je udavio u ranoj fazi meča.

Pročitajte samo naredni podatak: u prvih 15 minuta Mančester Siti je imao 12 šuteva ka golu Serhija Rika. Tri su išla u metu, jedan je pogodio cilj.

Igrao se peti minut kada je Siti osvojio loptu pomenutim jakim presingom. Posle pasa Serhia Aguera, Bernanrdo Silva je namestio nišan i pogodio dalji ugao.

Navijači Fulama su videli šta se sprema njihovoj ekipi. Počeli su, pomal ironično, da aplaudiraju ekipi svaki put kada je prešla pola terena. A takvih situacija je bilo jako malo. Do poluvremena tim Pepa Gvardiole, koji se vratio na čelo Premojer lige, imao je 18 šuteva.

Ako je bilo nekih dilema njih je razrešio Serhio Aguero. I opet je to bio preslikan pogodak. Visok presing, nevešta odbrana Fulama i onda laka kazna Argentinca.

Nekadašnji tim Slaviše Jokanovića delovao je beskrvno. Nije imao želju da makar agresijom oteža posao Sitiju. Drugo poluvreme je prošlo u laganom odrađivanju posla. Flam nije mogao da izbegne sedmiuzastopni poraz. Vreme je za novi život u Čempionšipu.

Premijer liga, 32. kolo

subota:

Fulam - Mančester siti 0:2 (0:2)
(Santos 49, Huanfran 83)

16.00 Brajton - Sautempton
16.00 Barnli - Vulverhempton
16.00 Kristal Palas - Hadersfild
16.00 Lester - Bornmut
16.00 Mančester j. - Votford
18.30 Vest Hem - Everton

nedelja:

15.05 Kardif - Čelsi
17.30 Liverpul - Totenhem

ponedeljak:

21.00 Arsenal - Njukasl

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar