Звезда за Мачву: Јовељић испред Боаћија!

Повратак Родића! Црвено-бели вечерас (19 часова) против екипе која на последњих шест мечева не зна за пораз.

Фудбал 30.03.2019 | 15:45
Звезда за Мачву: Јовељић испред Боаћија!
Серију непобедивости у првенству фудбалери Црвене звезде покушаће да наставе вечерас (19 часова, ТВ Арена) против шабачке Мачве. Тим Владана Милојевића имао је времена да се рехабилитује током репрезентативне паузе. Од повреда су се опоравили Милан Родић и Ричмонд Боаћији, док ће и у овом колу паузирати Марко Гобељић и Марко Марин.

Очекује се да Владан Милојевић веначном куму Дарку Тешовићу супротстави поставу са двојицом нападача. Према појединим информацијама смлади Дејан Јовељић је сигуран у статртних 11, док би улогу другог шпица требало да има Милан Павков. Млади нападач заслужио је овакав третман последњим издањима. На два претходна меча постигао је три гола и почео озбиљно да подиже тржишну вредност. 

„Мој кум Тешовић је 24 сата у фудбалу, што се види по резултатима његове екипе. У Мачви је већ дуго присутан квалитетан рад. Дарко је наставио у том стилу. Труди се да игра добро и на страни и код куће. Пауза нама је помогла да се повређени играчи врате. Срећан сам због Родића који није играо од почетка пролећа, једино на Гобељића не рачунам“, рекао је тренер Црвене звезде Владан Милојевић.

Црвена звезда је велики фаворит, али Шапчани долазе на Маракану у иделном тренутку. Тим Дарка Тешовића непоражен је на претходних шест утакмица. После пораза од Младости из Лучана Мачва је уписала четири ремија и две победе.

Занимљиво је да Мачва од 2017. године није постигла гол против Црвене звезде у званичним мечевима. Ипак, Шапчани су претходне сезоне  елиминисали црвено-беле из Купа Србије.

Јесенас су црвено-бели славили рутински головима Павкова и Душана Јованчића (2:0). Сигурно је да навијачи Црвене звезде очекују голеаду, али не треба сметнути са ума податак да је на претходних шест мечева Мачве пет пута дошло 0-2 гола.

Звезда је у серији од четири победе и сигурно се нада да ће продужити низ. Кец је први избор. Међутим, Дарко Тешовић је кадар да отежа посао свом куму Владану Милојевићу. Можете и да покушате са игром 2-3 гола.

„Изузетно ценим Владу као човека и тренера, који је постигао све што се код нас постићи може. Добро се познајемо и само је питање ко ће кога надмудрити. Можда делује претерано, али као што се он потрудио да надмудри Клопа и фаворизоани Ливерпул, тако ћу се ја потрудити да надмудрим њега и шампионску Звездину екипу“, поручио је Дарко Тешовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МАЧВА (19 ЧАСОВА, ТВ АРЕНА)

Стадион: Рајко Митић

Судија: Зоран Широки (Смедерево)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-3-2): Борјан – Гајић, Савић, Милуновић, Родић – Јовичић, Бен, Јованчић, Иванић – Павков, Јовељић.

МАЧВА (4-3-3): Пулетић – Пејовић, Мијаиловић, Ристивојевић, Тошић – Ивић, Адамовић, Обровац – Милосављевић, Гаврић, Ђоковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар