Zvezda za Mačvu: Joveljić ispred Boaćija!

Povratak Rodića! Crveno-beli večeras (19 časova) protiv ekipe koja na poslednjih šest mečeva ne zna za poraz.

Fudbal 30.03.2019 | 15:45
Zvezda za Mačvu: Joveljić ispred Boaćija!
Seriju nepobedivosti u prvenstvu fudbaleri Crvene zvezde pokušaće da nastave večeras (19 časova, TV Arena) protiv šabačke Mačve. Tim Vladana Milojevića imao je vremena da se rehabilituje tokom reprezentativne pauze. Od povreda su se oporavili Milan Rodić i Ričmond Boaćiji, dok će i u ovom kolu pauzirati Marko Gobeljić i Marko Marin.

Očekuje se da Vladan Milojević venačnom kumu Darku Tešoviću suprotstavi postavu sa dvojicom napadača. Prema pojedinim informacijama smladi Dejan Joveljić je siguran u statrtnih 11, dok bi ulogu drugog špica trebalo da ima Milan Pavkov. Mladi napadač zaslužio je ovakav tretman poslednjim izdanjima. Na dva prethodna meča postigao je tri gola i počeo ozbiljno da podiže tržišnu vrednost. 

„Moj kum Tešović je 24 sata u fudbalu, što se vidi po rezultatima njegove ekipe. U Mačvi je već dugo prisutan kvalitetan rad. Darko je nastavio u tom stilu. Trudi se da igra dobro i na strani i kod kuće. Pauza nama je pomogla da se povređeni igrači vrate. Srećan sam zbog Rodića koji nije igrao od početka proleća, jedino na Gobeljića ne računam“, rekao je trener Crvene zvezde Vladan Milojević.

Crvena zvezda je veliki favorit, ali Šapčani dolaze na Marakanu u idelnom trenutku. Tim Darka Tešovića neporažen je na prethodnih šest utakmica. Posle poraza od Mladosti iz Lučana Mačva je upisala četiri remija i dve pobede.

Zanimljivo je da Mačva od 2017. godine nije postigla gol protiv Crvene zvezde u zvaničnim mečevima. Ipak, Šapčani su prethodne sezone  eliminisali crveno-bele iz Kupa Srbije.

Jesenas su crveno-beli slavili rutinski golovima Pavkova i Dušana Jovančića (2:0). Sigurno je da navijači Crvene zvezde očekuju goleadu, ali ne treba smetnuti sa uma podatak da je na prethodnih šest mečeva Mačve pet puta došlo 0-2 gola.

Zvezda je u seriji od četiri pobede i sigurno se nada da će produžiti niz. Kec je prvi izbor. Međutim, Darko Tešović je kadar da oteža posao svom kumu Vladanu Milojeviću. Možete i da pokušate sa igrom 2-3 gola.

„Izuzetno cenim Vladu kao čoveka i trenera, koji je postigao sve što se kod nas postići može. Dobro se poznajemo i samo je pitanje ko će koga nadmudriti. Možda deluje preterano, ali kao što se on potrudio da nadmudri Klopa i favorizoani Liverpul, tako ću se ja potruditi da nadmudrim njega i šampionsku Zvezdinu ekipu“, poručio je Darko Tešović.

CRVENA ZVEZDA – MAČVA (19 ČASOVA, TV ARENA)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Zoran Široki (Smederevo)

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Borjan – Gajić, Savić, Milunović, Rodić – Jovičić, Ben, Jovančić, Ivanić – Pavkov, Joveljić.

MAČVA (4-3-3): Puletić – Pejović, Mijailović, Ristivojević, Tošić – Ivić, Adamović, Obrovac – Milosavljević, Gavrić, Đoković.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar