Парафирано: Кинези у српском фудбалу!

Фудбалски савез Србије и кинеска компанија Шангдонг Линглонг у Палати Србија потписали су уговор о спонзорству Суперлиге и Прве лиге Србије.

Фудбал 30.03.2019 | 08:15
Парафирано: Кинези у српском фудбалу!
Кинеска компанија Линглонг и званично је постала спонзор Суперлиге Србије, али и Прве лиге.

Парафе на уговор у Београду данас су ставили потпредседник кинеске компаније која се бави производњом гума, Ли Веи, и генерални секретар Заједнице Суперлиге Дарко Рамовш.

"Сви се радујемо сарадњи са светски признатом компанијом која представља и потврду односа две земље. Српски клупски фудбал добија ињекцију за развој", рекао је Марко Пантелић, потпредседник ФСС, и додао да су српски тренери увек давали печат фудбалу у Кини.

Челник Линглонга Ли Веи истакао је да ће њихова компанија урадити све да помогне српском фудбалу.

"Сви знамо да је фудбал најзначнији спорт на свету, нема граница нигде. Фудбалери и тренери из Србије у Кини праве важне резултате, што је показао и Бора Милутиновић, први који је одвео Кину на Мундијал", подсетио је Веи.

Председник Заједнице суперлигаша Драгомир Лазовић открио је раније да је договорена сардња на три године и да ће Заједница на годишњем нивоу добијати 420.000 евра.

Простом рачуницом долази се до тога да то значи да ће сваки клуб добити по 26.250 евра.

И српски министар омладине и спорта Вања Удовичић истакао је значај сарадње са кинеском компанијом за српски спорт.

"Ова инвестиција има снажну поруку за све младе, а то је да имамо будућност и просперитет. Спорт је прави бренд наше земље, по њему смо најпрепознатљивији у свету и желимо да побољшамо услове за његов развој", закључио је Удовичић.

Линглонг већ улаже у фудбал и један је од спонзора Италијанског гиганта Јувентуса и немачког Волфсбурга, али и у друге спортове попут шаха, женске одбојке, кошарке, трка камиона.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар