Parafirano: Kinezi u srpskom fudbalu!

Fudbalski savez Srbije i kineska kompanija Šangdong Linglong u Palati Srbija potpisali su ugovor o sponzorstvu Superlige i Prve lige Srbije.

Fudbal 30.03.2019 | 08:15
Parafirano: Kinezi u srpskom fudbalu!
Kineska kompanija Linglong i zvanično je postala sponzor Superlige Srbije, ali i Prve lige.

Parafe na ugovor u Beogradu danas su stavili potpredsednik kineske kompanije koja se bavi proizvodnjom guma, Li Vei, i generalni sekretar Zajednice Superlige Darko Ramovš.

"Svi se radujemo saradnji sa svetski priznatom kompanijom koja predstavlja i potvrdu odnosa dve zemlje. Srpski klupski fudbal dobija injekciju za razvoj", rekao je Marko Pantelić, potpredsednik FSS, i dodao da su srpski treneri uvek davali pečat fudbalu u Kini.

Čelnik Linglonga Li Vei istakao je da će njihova kompanija uraditi sve da pomogne srpskom fudbalu.

"Svi znamo da je fudbal najznačniji sport na svetu, nema granica nigde. Fudbaleri i treneri iz Srbije u Kini prave važne rezultate, što je pokazao i Bora Milutinović, prvi koji je odveo Kinu na Mundijal", podsetio je Vei.

Predsednik Zajednice superligaša Dragomir Lazović otkrio je ranije da je dogovorena sardnja na tri godine i da će Zajednica na godišnjem nivou dobijati 420.000 evra.

Prostom računicom dolazi se do toga da to znači da će svaki klub dobiti po 26.250 evra.

I srpski ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je značaj saradnje sa kineskom kompanijom za srpski sport.

"Ova investicija ima snažnu poruku za sve mlade, a to je da imamo budućnost i prosperitet. Sport je pravi brend naše zemlje, po njemu smo najprepoznatljiviji u svetu i želimo da poboljšamo uslove za njegov razvoj", zaključio je Udovičić.

Linglong već ulaže u fudbal i jedan je od sponzora Italijanskog giganta Juventusa i nemačkog Volfsburga, ali i u druge sportove poput šaha, ženske odbojke, košarke, trka kamiona.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar