Промене у Атлетику: Главни играчи би да оду на љето!

Томас Партеј је нови играч који би желео да напусти "јорганџије".

Фудбал 30.03.2019 | 19:15
Промене у Атлетику: Главни играчи би да оду на љето!
У Атлетико Мадриду се спрема реконструкција екипе...

Томас Партеј је према писању портала "ЕСПН" на излазним вратима клуба. За услуге везисте наводно су заинтересовани Манчестер Сити и Арсенал, а амерички медиј тврди да је репрезентативац Гане спреман да напусти клуб у наредном прелазном року.

Атлетико Мадрид пролази кроз период транзиције, из ове перспективе чини се да је Лига шампиона била једина ствар која је држала екипу на окупу. Испадање од Јувентуса након преокрета италијанског шампиона у другој утакмици само је додатно продубило проблеме за "јорганџије“.

Везиста из Гане је последњи у низу фудбалера чије се име везује за одлазак са Ванда Метрополитаноа. Листа играча који су једном ногом у преговорима са другим клубовима је подугачка и на њој су поред Партеја и Гризман, Саул, Годин, Ернандез, Филипе Луис и Хуанфран. Читава ситуација имплицира на лоше стање унутар екипе о чему сведоче и резултати који су кулминирали испуштањем два гола предности у двомечу са Јувентусом.

Чини се да је у црвено-белом делу Мадрида дошло до засићења, те да играчи активно трагају за новим срединама. Костур екипе вероватно ће напустити Атлетико Мадрид на крају сезоне. Неки играчи према наводима медија имају и предуговоре са другим тимовима што додатно квари ситуацију унутар састава.

И име тренера Дијега Симеонеа све се чешће провлачи кроз медије са акцентом на његов одлазак са кормила Атлетика.

Његов бивши клуб из играчких дана милански Интер се већ неколико сезона спомиње као његова наредна дестинација, а будући да "неразури“ и ове године играју испод очекивања јасно је да је промена шефа струке на лето реална опција.

Атлетико је тренутно на добром другом месту у шпанској Примери са десет бодова заостатка за водећом Барселоном, али њихове слабије партије указују на то да ситуација у свлачионици није на завидном нивоу. Ремонт је из овог угла нужда за "јорганџије“ и корак који би могао да унесе нову жељу у екипу, а продаја тренутних носилаца игре је само први корак ка томе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар