Promene u Atletiku: Glavni igrači bi da odu na ljeto!

Tomas Partej je novi igrač koji bi želeo da napusti "jorgandžije".

Fudbal 30.03.2019 | 19:15
Promene u Atletiku: Glavni igrači bi da odu na ljeto!
U Atletiko Madridu se sprema rekonstrukcija ekipe...

Tomas Partej je prema pisanju portala "ESPN" na izlaznim vratima kluba. Za usluge veziste navodno su zainteresovani Mančester Siti i Arsenal, a američki medij tvrdi da je reprezentativac Gane spreman da napusti klub u narednom prelaznom roku.

Atletiko Madrid prolazi kroz period tranzicije, iz ove perspektive čini se da je Liga šampiona bila jedina stvar koja je držala ekipu na okupu. Ispadanje od Juventusa nakon preokreta italijanskog šampiona u drugoj utakmici samo je dodatno produbilo probleme za "jorgandžije“.

Vezista iz Gane je poslednji u nizu fudbalera čije se ime vezuje za odlazak sa Vanda Metropolitanoa. Lista igrača koji su jednom nogom u pregovorima sa drugim klubovima je podugačka i na njoj su pored Parteja i Grizman, Saul, Godin, Ernandez, Filipe Luis i Huanfran. Čitava situacija implicira na loše stanje unutar ekipe o čemu svedoče i rezultati koji su kulminirali ispuštanjem dva gola prednosti u dvomeču sa Juventusom.

Čini se da je u crveno-belom delu Madrida došlo do zasićenja, te da igrači aktivno tragaju za novim sredinama. Kostur ekipe verovatno će napustiti Atletiko Madrid na kraju sezone. Neki igrači prema navodima medija imaju i predugovore sa drugim timovima što dodatno kvari situaciju unutar sastava.

I ime trenera Dijega Simeonea sve se češće provlači kroz medije sa akcentom na njegov odlazak sa kormila Atletika.

Njegov bivši klub iz igračkih dana milanski Inter se već nekoliko sezona spominje kao njegova naredna destinacija, a budući da "nerazuri“ i ove godine igraju ispod očekivanja jasno je da je promena šefa struke na leto realna opcija.

Atletiko je trenutno na dobrom drugom mestu u španskoj Primeri sa deset bodova zaostatka za vodećom Barselonom, ali njihove slabije partije ukazuju na to da situacija u svlačionici nije na zavidnom nivou. Remont je iz ovog ugla nužda za "jorgandžije“ i korak koji bi mogao da unese novu želju u ekipu, a prodaja trenutnih nosilaca igre je samo prvi korak ka tome.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar