Миланов потпис за повратак на врх!

Донарума до 2024. године! И ново увећање плате!

Фудбал 30.03.2019 | 10:00
Миланов потпис за повратак на врх!
Модерни фудбал је такав - околности се мењају брзином светлости, а живот окрене за 180 степени у трептају ока. Пре само две године Ђанлуиђи Донарума прешао је пут од најталентованијег голмана света и највећег бисера Миланове школе, до најомраженијег међу навијачима после целе сапунице у којој је Мино Рајола ведрио и облачио како је желео, а надареног чувара мреже користио као средство за извлачење новца из редова посрнулог гиганта.

Данас поново дувају повољни ветрови за највећу италијанску наду на гол линији после Ђиђија Буфона. Навијачи су му опростили грехове из прошлости, што им је момак родом из Напуља вратио бравурозним интервенцијама и партијама којима је опет у први план истакао своје квалитете, а не кулоарске приче и спекулације. Истина, и времена у Милану су се променила набоље, а под руководством инвестиционог фонда Елиот и будућност изгледа лепше. Зато и не треба да чуди што је Милан за свој грумен злата на голу спремио нови, побољшани уговор који би дефинитивно растерао све потенцијалне и заинтересоване купце. 

Како су објавили италијански медији, Милан нуди Донаруми уговор до јуна 2024, што је за три године дуже од садашњег договора. Такође, младом чувару мреже се даје и плата од 7.000.000 евра годишње нето, што би га учинило не само најбоље плаћеним играчем Милана, већ би био апсолутно најплаћенији голман Серије А и у горњем дому играча с највишим примањима! Донарумин садашњи уговор истиче 2021. године и вреди 6.000.000 евра по сезони. 

Ово није чиста спекулација, Мино Рајола је за римски Коријере дело Спорт само кратко поручио да ћеДонарума потписати нови уговор и да се већ ради на папирологији после успешно завршених преговора са директором Леонардом. 

Донарума је ове сезоне 31 пут стао на гол Милана у свим такмичењима, а примио је свега 27 голова.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар