Milanov potpis za povratak na vrh!

Donaruma do 2024. godine! I novo uvećanje plate!

Fudbal 30.03.2019 | 10:00
Milanov potpis za povratak na vrh!
Moderni fudbal je takav - okolnosti se menjaju brzinom svetlosti, a život okrene za 180 stepeni u treptaju oka. Pre samo dve godine Đanluiđi Donaruma prešao je put od najtalentovanijeg golmana sveta i najvećeg bisera Milanove škole, do najomraženijeg među navijačima posle cele sapunice u kojoj je Mino Rajola vedrio i oblačio kako je želeo, a nadarenog čuvara mreže koristio kao sredstvo za izvlačenje novca iz redova posrnulog giganta.

Danas ponovo duvaju povoljni vetrovi za najveću italijansku nadu na gol liniji posle Điđija Bufona. Navijači su mu oprostili grehove iz prošlosti, što im je momak rodom iz Napulja vratio bravuroznim intervencijama i partijama kojima je opet u prvi plan istakao svoje kvalitete, a ne kuloarske priče i spekulacije. Istina, i vremena u Milanu su se promenila nabolje, a pod rukovodstvom investicionog fonda Eliot i budućnost izgleda lepše. Zato i ne treba da čudi što je Milan za svoj grumen zlata na golu spremio novi, poboljšani ugovor koji bi definitivno rasterao sve potencijalne i zainteresovane kupce. 

Kako su objavili italijanski mediji, Milan nudi Donarumi ugovor do juna 2024, što je za tri godine duže od sadašnjeg dogovora. Takođe, mladom čuvaru mreže se daje i plata od 7.000.000 evra godišnje neto, što bi ga učinilo ne samo najbolje plaćenim igračem Milana, već bi bio apsolutno najplaćeniji golman Serije A i u gornjem domu igrača s najvišim primanjima! Donarumin sadašnji ugovor ističe 2021. godine i vredi 6.000.000 evra po sezoni. 

Ovo nije čista spekulacija, Mino Rajola je za rimski Korijere delo Sport samo kratko poručio da ćeDonaruma potpisati novi ugovor i da se već radi na papirologiji posle uspešno završenih pregovora sa direktorom Leonardom. 

Donaruma je ove sezone 31 put stao na gol Milana u svim takmičenjima, a primio je svega 27 golova.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar