Зашто све статуе имају мали пенис

Ако сте икад посјећивали музеје или галерије, вјероватно сте запазили скулптуру мушкарца са савршеним торзоом, рукама, ногама, и фигуром у цјелини. И код ове статуе највјероватније је био мали пенис.  

Забава 24.03.2019 | 21:01
Зашто све статуе имају мали пенис
Сигурно сте се понекад запитали зашто скоро сваку древну статуу краси прилично мали пенис? Све остало је, на овим мушкарцима, идеално.

Разлог је занимљивији него што ви мислите.

Књига „Како говорити о историји умјетности“ указује да у древним временима, велико није увијек означавало – боље.

Историчарка умјетности Елен Оредсон објашњава:

– За већину људи, у то вријеме, велики пенис је био повезан са глупим, похотним и ружним човјеком. Идеалан Грк је мудар и ауторитативан, и прије свега рационалан. Он може често да има секс, али то није повезано са величином пениса. Не тако велики пениси су им омогућавали да остану хладни, и вођени здравом логиком – каже она.



У то вријеме се сматрало да, што је мањи пенис, његов власник је рационалнији и интелектуалнији. Такав мушкарац има више шансе да користи свој мозак, него полни орган.

Мали мушки полни органи су углавном приказани на статуама које представљају хероје, богове и спортисте, док су велики пениси у ерекцији красили статуе демона, попут сатира (полуљуди-полуживотиње велике пожуде и страсти с склоношћу према акохолизму), пише Успешна жена.

Додаћемо да су вајари више пажње придавали вајању одређених мишића, костију и црта лица, али не и гениталија. Ово потврђује да се велики полни орган није сматрао  приоритетом у древној Грчкој и Риму.

Дакле, од доба античке Грчке до данас, током протеклих вијекова, цивилизација се трансформисала. Али, када је у питању идеална величина пениса – друштво је, једноставно, замијенило једну неосновану теорију другом.

А шта ви мислите по овом питању?

(Успесназена)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бл

24.03.2019 20:24

Кипове мускараца су правили гејови. Велики пенис их није интересовао већ само гуза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логицно

24.03.2019 20:38

Па није културно да тамо виси велики, овако дјеција писа,сасвим је довољно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оправдање

24.03.2019 21:10

Аутор овог малог чланка да би оправдао себе и друге сличне њему морао је овако да напише у своју корист !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

25.03.2019 09:00

велицина писе није вазна вазна је велицина новцаника .Увјек се сјетим Моме Капора мога доброг пријатеља када је то говорио о једном насем познанику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

25.03.2019 09:34

Хмммм.., Дакле које год "мишљење" или размишљање о овој "изазовној "теми прочитали,прихватили или дали оно ће свакако потакнути још низ других ,различитих,инспиративних,критичких,разумних или каквих год коментара....али, смисао умјетности и умјетника јесте да на неки начин потакне ,приземна,људска ,емотивна,морална,стила и свака друга размишљања....да човјека врати на земљу,да потакне његову свијест да себе погледа,оцјени,уобличи,култивише,заузда и спреми његове неразумне поступке и резоне назад у стварност и потребно охлађење мозга и разум повезан с стварношћу..... Величина помног уда је битна,али да ли је битна глава,торзо,фигура и остали органи и мишићи....умјетник није само "комедиограф" који велича,страши,манифесту је величину него склад,разум,љепоту и потребу за истицањем свега не само "ега" и величине пениса ког би сигурно неко откинуо или одважио и тиме оскрнавили форму и изазива пропорције људске фигуре..... Сви који имају велики је разумију ово,ако желе да их гледају другачијим очима,не стављају га у први план......

ОДГОВОРИТЕ