Јовић је жеља #1 и кошта дупло мање!

До 110. 000. 000 евра. . . ! Креће се као Шукер, шутира као Кранкл. . . !

Фудбал 25.03.2019 | 23:20
Јовић је жеља #1 и кошта дупло мање!
У Барслеони су пресекли да ће Лука Јовић и Матијас де Лихт бити приоритети за следеће лето и све остале мете су секундарне. Додуше, шушка се и о довођењу левог бека као подршку Алби, али то је у сенци трансфераЈовића и Де Лихта.

Српски нападач је убедио Каталонце да је играч за њих. Бројни извештаји скаута га прате од малих ногу, потом су га Барсини људи гледали уживо преко 15 пута и уверили су да је то оно што им треба. Идеалан играч да на почетку мења Суареза и одмара га, а да га у перспективи наследи на позицији „деветке“. Каталонски медији пишу да су Јовићеви квалитети импресивни за те године. По кретању да пореде са ДаворомШукером, а по реализацији са легендарним Аустријанцем Хансом Кранклом. Ако буде играч као што су били они, успео је...

Преговори са играчевим агентом Фалијем Рамаданијем су одавно започети, а интензивирани су на састанцима у Франкфурту и Милану претходних недеља које су водили Барсини главни директори и преговарачи у оваквим ситуацијама Пеп Сегура и Ерик Абидал. Договор са играчем је близу, а у наредне две недеље се очекује и званична понуда Ајнтрахту.

Првобитне информације из каталонских медија су гласиле да ће Барса за Јовића понудити између 40.000.000 и 45.000.000 евра, али се последњих недеља ситуација променила. Угледни радио Кадена Сер је синоћ јавио да ће цена трансфера износити 60.000.000, можда и до 70.000.000 евра. Мисли се само на обештећење Ајнтрахту. Скок цене је последица Јовићевих сјајних игара у последње време и све веће конкуренције у виду заинтересованих клубова за његов потпис.

То јесте велики новац, али није скупа инвестиција за Барсу. Вреди га уложити у Јовића. Једно време је на Камп Ноу владала дилема да ли довести на Јовића или Антоана Гризмана. Рачуница је јасна...

Гризманова клаузула би износила 120.000.000 евра. У Атлетику зарађује преко 20.000.000 евра по сезони што је на бруто нивоу 40.000.000. Чак и под претпоставком да би у Барси пристао на смањење плате и зараду од петнаестак милиона годипње, то је опет 30.000.000 евра на бруто нивоу. Такав играч не би потписао уговор на мање од четири године, па је јасно колико би коштрао Барсу. Обештећење 120.000.000 плус још толико за плату...

Јовићев трансфер је далеко јефитнији и нуди већу перспективу с обзиром да је седам година млађи од Француза. Млади Србин би добио плату од 4.500.000 до 5.000.000 евра (нето) по сезони што је дупло више на бруто нивоу. Уговор би вероватно био на пет година, што значи да би у укупном збиру коштао Барселону око 110.000.000 евра. Дакле, дупло мање од Гризмана.

Барселона би разлику новца могла да искористи и инвестира у трансфер Матијаса де Лихта чије обештећење неће бити мање од 70.000.000 евра, а плата ће му бити већа од Јовићеве због репутације и средине из које долази. Са њима двојицом и већ уговореним трансфером Френкија де Јонга, Барса би завршила прелазни рок и обезбедила се за наредну деценију. А потом следе мање трансфер операције попут довођења резервног левог бека. У игри су Алберто Морено из Ливерпула, Алекс Морено из Раја, Филипе Луис из Ателтика и НаћоМонреал из Арсенала.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар