Jović je želja #1 i košta duplo manje!

Do 110. 000. 000 evra. . . ! Kreće se kao Šuker, šutira kao Krankl. . . !

Fudbal 25.03.2019 | 23:20
Jović je želja #1 i košta duplo manje!
U Barsleoni su presekli da će Luka Jović i Matijas de Liht biti prioriteti za sledeće leto i sve ostale mete su sekundarne. Doduše, šuška se i o dovođenju levog beka kao podršku Albi, ali to je u senci transferaJovića i De Lihta.

Srpski napadač je ubedio Katalonce da je igrač za njih. Brojni izveštaji skauta ga prate od malih nogu, potom su ga Barsini ljudi gledali uživo preko 15 puta i uverili su da je to ono što im treba. Idealan igrač da na početku menja Suareza i odmara ga, a da ga u perspektivi nasledi na poziciji „devetke“. Katalonski mediji pišu da su Jovićevi kvaliteti impresivni za te godine. Po kretanju da porede sa DavoromŠukerom, a po realizaciji sa legendarnim Austrijancem Hansom Kranklom. Ako bude igrač kao što su bili oni, uspeo je...

Pregovori sa igračevim agentom Falijem Ramadanijem su odavno započeti, a intenzivirani su na sastancima u Frankfurtu i Milanu prethodnih nedelja koje su vodili Barsini glavni direktori i pregovarači u ovakvim situacijama Pep Segura i Erik Abidal. Dogovor sa igračem je blizu, a u naredne dve nedelje se očekuje i zvanična ponuda Ajntrahtu.

Prvobitne informacije iz katalonskih medija su glasile da će Barsa za Jovića ponuditi između 40.000.000 i 45.000.000 evra, ali se poslednjih nedelja situacija promenila. Ugledni radio Kadena Ser je sinoć javio da će cena transfera iznositi 60.000.000, možda i do 70.000.000 evra. Misli se samo na obeštećenje Ajntrahtu. Skok cene je posledica Jovićevih sjajnih igara u poslednje vreme i sve veće konkurencije u vidu zainteresovanih klubova za njegov potpis.

To jeste veliki novac, ali nije skupa investicija za Barsu. Vredi ga uložiti u Jovića. Jedno vreme je na Kamp Nou vladala dilema da li dovesti na Jovića ili Antoana Grizmana. Računica je jasna...

Grizmanova klauzula bi iznosila 120.000.000 evra. U Atletiku zarađuje preko 20.000.000 evra po sezoni što je na bruto nivou 40.000.000. Čak i pod pretpostavkom da bi u Barsi pristao na smanjenje plate i zaradu od petnaestak miliona godipnje, to je opet 30.000.000 evra na bruto nivou. Takav igrač ne bi potpisao ugovor na manje od četiri godine, pa je jasno koliko bi koštrao Barsu. Obeštećenje 120.000.000 plus još toliko za platu...

Jovićev transfer je daleko jefitniji i nudi veću perspektivu s obzirom da je sedam godina mlađi od Francuza. Mladi Srbin bi dobio platu od 4.500.000 do 5.000.000 evra (neto) po sezoni što je duplo više na bruto nivou. Ugovor bi verovatno bio na pet godina, što znači da bi u ukupnom zbiru koštao Barselonu oko 110.000.000 evra. Dakle, duplo manje od Grizmana.

Barselona bi razliku novca mogla da iskoristi i investira u transfer Matijasa de Lihta čije obeštećenje neće biti manje od 70.000.000 evra, a plata će mu biti veća od Jovićeve zbog reputacije i sredine iz koje dolazi. Sa njima dvojicom i već ugovorenim transferom Frenkija de Jonga, Barsa bi završila prelazni rok i obezbedila se za narednu deceniju. A potom slede manje transfer operacije poput dovođenja rezervnog levog beka. U igri su Alberto Moreno iz Liverpula, Aleks Moreno iz Raja, Filipe Luis iz Ateltika i NaćoMonreal iz Arsenala.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar