Немања, Марко и Мијат, јунаци меча у Волфсбургу...

"Имао сам срећу", рекао је скромно Максимовић. "Па, знаш како. . . треба бити. . . ", одговорио је голман Дмитровић на питање о томе да ли га је Вернер погодио или је то била одбрана.

Фудбал 21.03.2019 | 15:00
Немања, Марко и Мијат, јунаци меча у Волфсбургу...
Председник Фудбалског савеза Србије сматра да је то била научна фантастика, што је и рекао Немањи Максимовићу.

После разговора са Славишом Кокезом у микс зони "Фолксваген арене" у Волфсбургу, популарни Макса и сам је стао пред камеру нашег репортера Неше Петровића и потез утакмице - старт на лопту код "виђеног" гола Илкаја Гундогана - скромно описао речима...

"Имао сам срећу".

Овај 24-годишњи везиста Хетафеа одушевио је све који су гледали "генералну пробу" наше репрезентације пред старт квалификација за ЕУРО 2020 и утакмицу са Португалијом наредног понедељка у Лисабону.

Колико је срчано одиграо у ремију са Немцима најбоље се видело у 66. минуту, када је фудбалер Манчестер ситија истрчао пред још једног јунака у нашим редовима, Марка Дмитровића, успео да га заобиђе и готово прославио погодак када се право ниоткуда појавио Максимовић и испуцао лопту "из гола".

"Када је предриблао Марета надао сам се да ће направити тај међукорак и дати ми времена да стигнем да изблокирам, што се и десило. Успео сам и наравно да сам срећан због тога", рекао је скромно момак, који ће у историји српског и светског фудбала остати упамћен и као стрелац гола у продужецима финала ФИФА светског првенства за омладинце 2015, када су "орлићи" Вељка Пауновића на Новом Зеланду приредили сензацију и на путу ка злату савладали и Бразил у последњој утакмици.

С обзиром на то да Луке Миливојевића нема, да је Немања Матић повређен, баш као и Љубомир Фејса, репортере са утакмице занимало је да ли ће Максимовић имати снаге и за дуел на "Да Лушу", тим пре што је играо до 87. минута и уласка Бранка Јовичића у игру.

"Наравно да хоћемо, имамо пет дана да се припремимо", рекао је Максимовић.

Раме уз раме са њим, али и вихорним тандемом Дарко Лазовић/Мијат Гаћиновић, стао је и наш голман Дмитровић. Ас Еибара показао је на "Фолксваген арени" да је Владимир Стојковић добио праву замену на црти и да никоме, па ни Кристијану Роналду, неће бити лако поред његових рефлекса.

Да ли је рефлексна била и реакција код шансе Тима Вернера у првом полувремену? Или је у питању осећај за постављање, антиципација, концентрација...

"Па знаш шта, треба бити", рекао је 27-годишњи Суботичанин.

"Да ли те погоди или не, то је наш посао", додао је.

"Сигурно да је шпиц могао можда и боље да заврши акцију, да шутне уз саму стативу. Очигледно није очекивао да ћу тако брзо да одреагујем, погодила ме је. Шутнуо ми је близу тела и нисам имао времена да одреагујем, скупио сам руке, погодила ме у лакат и на срећу отишла поред гола…"

Дмитровић се присетио и акције у којој је Адем Љајић послао "зицер" преко пречке у ситуацији када је Мануел Нојер практично већ био савладан.

"На крају полувремена смо имали шансу да одемо са 0:2 на одмор, али треба дати ремију на важности, ово је изванредан резултат. Ово нам је у неку руку ветар у леђа пред оно што нас очекује у понедељак у Португалу", додао је Дмитровић, који је у среду увече шести пут бранио гол "орлова".

У Волфсбургу су се у стартној постави нашла двојица од тројице наших асова из Ајнтрахта. Лука Јовић постигао је првенац у дресу "А" репрезентације Србије, након 44 поготка у млађим категоријама, а Гаћиновић потврдио да такође игра у изврсној форми и да је по правилу додатно инспирисан када наступа за национални тим.

"Да ли су Немци били фаворити? Наравно, па они су фаворити против 99 посто селекција против којих играју", рекао је 24-годишњи Требињац, који је попут Максимовића забележио 12. наступ за државни тим.

"Одлична су екипа, али и нама је недостајало неколико важних играча. Дали смо рано гол, то нас је подигло, имали смо још прилика, али у наставку су они створили много шанси и спасио нас је Дмитровић. Сстета због неких акција из првог полувремена и пропуштених прилика, али мислим да можемо да будемо задовољни", истакао је Гаћиновић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар