Nemanja, Marko i Mijat, junaci meča u Volfsburgu...

"Imao sam sreću", rekao je skromno Maksimović. "Pa, znaš kako. . . treba biti. . . ", odgovorio je golman Dmitrović na pitanje o tome da li ga je Verner pogodio ili je to bila odbrana.

Fudbal 21.03.2019 | 15:00
Nemanja, Marko i Mijat, junaci meča u Volfsburgu...
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije smatra da je to bila naučna fantastika, što je i rekao Nemanji Maksimoviću.

Posle razgovora sa Slavišom Kokezom u miks zoni "Folksvagen arene" u Volfsburgu, popularni Maksa i sam je stao pred kameru našeg reportera Neše Petrovića i potez utakmice - start na loptu kod "viđenog" gola Ilkaja Gundogana - skromno opisao rečima...

"Imao sam sreću".

Ovaj 24-godišnji vezista Hetafea oduševio je sve koji su gledali "generalnu probu" naše reprezentacije pred start kvalifikacija za EURO 2020 i utakmicu sa Portugalijom narednog ponedeljka u Lisabonu.

Koliko je srčano odigrao u remiju sa Nemcima najbolje se videlo u 66. minutu, kada je fudbaler Mančester sitija istrčao pred još jednog junaka u našim redovima, Marka Dmitrovića, uspeo da ga zaobiđe i gotovo proslavio pogodak kada se pravo niotkuda pojavio Maksimović i ispucao loptu "iz gola".

"Kada je predriblao Mareta nadao sam se da će napraviti taj međukorak i dati mi vremena da stignem da izblokiram, što se i desilo. Uspeo sam i naravno da sam srećan zbog toga", rekao je skromno momak, koji će u istoriji srpskog i svetskog fudbala ostati upamćen i kao strelac gola u produžecima finala FIFA svetskog prvenstva za omladince 2015, kada su "orlići" Veljka Paunovića na Novom Zelandu priredili senzaciju i na putu ka zlatu savladali i Brazil u poslednjoj utakmici.

S obzirom na to da Luke Milivojevića nema, da je Nemanja Matić povređen, baš kao i Ljubomir Fejsa, reportere sa utakmice zanimalo je da li će Maksimović imati snage i za duel na "Da Lušu", tim pre što je igrao do 87. minuta i ulaska Branka Jovičića u igru.

"Naravno da hoćemo, imamo pet dana da se pripremimo", rekao je Maksimović.

Rame uz rame sa njim, ali i vihornim tandemom Darko Lazović/Mijat Gaćinović, stao je i naš golman Dmitrović. As Eibara pokazao je na "Folksvagen areni" da je Vladimir Stojković dobio pravu zamenu na crti i da nikome, pa ni Kristijanu Ronaldu, neće biti lako pored njegovih refleksa.

Da li je refleksna bila i reakcija kod šanse Tima Vernera u prvom poluvremenu? Ili je u pitanju osećaj za postavljanje, anticipacija, koncentracija...

"Pa znaš šta, treba biti", rekao je 27-godišnji Subotičanin.

"Da li te pogodi ili ne, to je naš posao", dodao je.

"Sigurno da je špic mogao možda i bolje da završi akciju, da šutne uz samu stativu. Očigledno nije očekivao da ću tako brzo da odreagujem, pogodila me je. Šutnuo mi je blizu tela i nisam imao vremena da odreagujem, skupio sam ruke, pogodila me u lakat i na sreću otišla pored gola…"

Dmitrović se prisetio i akcije u kojoj je Adem Ljajić poslao "zicer" preko prečke u situaciji kada je Manuel Nojer praktično već bio savladan.

"Na kraju poluvremena smo imali šansu da odemo sa 0:2 na odmor, ali treba dati remiju na važnosti, ovo je izvanredan rezultat. Ovo nam je u neku ruku vetar u leđa pred ono što nas očekuje u ponedeljak u Portugalu", dodao je Dmitrović, koji je u sredu uveče šesti put branio gol "orlova".

U Volfsburgu su se u startnoj postavi našla dvojica od trojice naših asova iz Ajntrahta. Luka Jović postigao je prvenac u dresu "A" reprezentacije Srbije, nakon 44 pogotka u mlađim kategorijama, a Gaćinović potvrdio da takođe igra u izvrsnoj formi i da je po pravilu dodatno inspirisan kada nastupa za nacionalni tim.

"Da li su Nemci bili favoriti? Naravno, pa oni su favoriti protiv 99 posto selekcija protiv kojih igraju", rekao je 24-godišnji Trebinjac, koji je poput Maksimovića zabeležio 12. nastup za državni tim.

"Odlična su ekipa, ali i nama je nedostajalo nekoliko važnih igrača. Dali smo rano gol, to nas je podiglo, imali smo još prilika, ali u nastavku su oni stvorili mnogo šansi i spasio nas je Dmitrović. Ssteta zbog nekih akcija iz prvog poluvremena i propuštenih prilika, ali mislim da možemo da budemo zadovoljni", istakao je Gaćinović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar