Новак: Научио сам лекцију у Индијан Велсу...

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, обратио се навијачима на Инстаграму где им је отркио шта је био највећи проблем у Индијан Велсу.

Тенис 20.03.2019 | 19:45
Новак: Научио сам лекцију у Индијан Велсу...
Најбољи српски спортиста свих времена поражен је у трећем колу Индијан Велса од Филипа Колшрајбера, што је било велико изненађење.

"Интересантна недеља за мене, резултатски не како сам желео да буде. Изгубио сам у синглу у трећем колу и у дублу у полуфиналу. Ово је вероватно један од неколико турнира у целом мом животу да сам био бољи у дублу него у синглу", рекао је Новак на "Инстаграм Ливе".

Ђоковић је потом открио шта је био проблем у Индијан Велсу.

"Било је интересантно зато што сам научио неке лекције поново и надам се да сам их научио. Још једном сам добио подсетник колико је важно да када крене турнир да покушам да се усредсредим на оно што је најбитније, а то је турнир. Чување енергије и рационално трошење енергије ван терена. Одржавање неке стандардне рутине које је функционисала за мене у прошлости. Нажалост то нисам испоштовао до краја овде и то признајем", казао је српски тенисер.

Најважније је да је Ђоковић увидео шта је проблем.

"Не кажем да је то разлог због којег сам изгубио, али вероватно један од разлога зашто нисам играо најбољи тенис. Први корак ка неком напредовању и корекцији је освешћавање, односно свесност да постоји проблем и да сам га идентификивао. Следећи корак је стратешки приступ томе, тј. како наставити мудрији. Ово јесте један од најбољих турнира на свету, желео сам да догурам далеко, али то је спорт. То је вероватно снажна порука која може бити извучена из ове две недеље боравка у пустињи. Следи Мајами, надам се најбољем", поручио је Ђоковић навијачима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар