Касиљас остаје у Порту још двије године!

Икер Касиљас је пристао да продужи уговор са Портом до лета 2021. године, преносе португалски медији.  Касиљас продужио уговор са Портом и жели да остане Змај до краја каријере! Када може Буфон да брани са 41 годином, може и Касиљас са 37!

Фудбал 21.03.2019 | 15:45
Касиљас остаје у Порту још двије године!
То практично значи да ће некадашњи голман Реала, који у ,мају пуни 38 година, на голу плаво-белих бити до своје 40. године.

"Председник клуба инсистира на томе да браним барем до 40. Имао сам среће, прија ми што председник клуба има поверења у мене. Срећан сам и морам сада да се припремим да наставим у истом ритму и освојим још пехара са Портом", изјавио је Касиљас.

Медији су претходно известили да се ради о уговору на годину дана, али је Касиљас појаснио да је у питању двогодишњи уговор.

Он је за Порто бранио на 149 утакмица, а ове сезоне екипа је и у четвртфиналу Лиге шампиона где ће одмерити снаге са екипом Ливерпула.

Касиљас није сасвим затворио врата ни повратку у репрезентацију Шпаније, мада није добио позив већ три године.

Остаје Икер Касиљас још најмање годину дана на Портовом голу. Оно што се помињало претходних дана, добило је у среду званичну потврду: шпански голман је продужио уговор са Змајевима до лета 2020. године.

Када већ Ђанлуиђи Буфон у 41. години тера даље и не помишља на пензију, онда неће ни четири године млађиИкер Касиљас. А у Порту се надају да ће форму задржати и после 2020. 

„Порто је одувек имао сјајне голмане, а Икер је у рангу најбољих које смо икада имали. Надам се да ће наша сарадња потрајати“, рекао је председник Порта Хорхе да Коста на промоцији пред новинарима.

Икер Касиљас, некадашњи голман Реал Мадрида у Порту је од лета 2015. године и до сада је скупио 149 наступа за клуб. За то време освојио је једну титулу првака Португала и један Суперкуп. Али нема намеру ту да стане.

„У овом клубу и граду се осећам као код куће. Када ми је понуђен продужетак уговора, нисам се двоумио ни секунд. Жеља ми је да останем у Порту до краја каријере“, поручио је Касијас.

ФОТО: Реутерс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар