Kasiljas ostaje u Portu još dvije godine!

Iker Kasiljas je pristao da produži ugovor sa Portom do leta 2021. godine, prenose portugalski mediji.  Kasiljas produžio ugovor sa Portom i želi da ostane Zmaj do kraja karijere! Kada može Bufon da brani sa 41 godinom, može i Kasiljas sa 37!

Fudbal 21.03.2019 | 15:45
Kasiljas ostaje u Portu još dvije godine!
To praktično znači da će nekadašnji golman Reala, koji u ,maju puni 38 godina, na golu plavo-belih biti do svoje 40. godine.

"Predsednik kluba insistira na tome da branim barem do 40. Imao sam sreće, prija mi što predsednik kluba ima poverenja u mene. Srećan sam i moram sada da se pripremim da nastavim u istom ritmu i osvojim još pehara sa Portom", izjavio je Kasiljas.

Mediji su prethodno izvestili da se radi o ugovoru na godinu dana, ali je Kasiljas pojasnio da je u pitanju dvogodišnji ugovor.

On je za Porto branio na 149 utakmica, a ove sezone ekipa je i u četvrtfinalu Lige šampiona gde će odmeriti snage sa ekipom Liverpula.

Kasiljas nije sasvim zatvorio vrata ni povratku u reprezentaciju Španije, mada nije dobio poziv već tri godine.

Ostaje Iker Kasiljas još najmanje godinu dana na Portovom golu. Ono što se pominjalo prethodnih dana, dobilo je u sredu zvaničnu potvrdu: španski golman je produžio ugovor sa Zmajevima do leta 2020. godine.

Kada već Đanluiđi Bufon u 41. godini tera dalje i ne pomišlja na penziju, onda neće ni četiri godine mlađiIker Kasiljas. A u Portu se nadaju da će formu zadržati i posle 2020. 

„Porto je oduvek imao sjajne golmane, a Iker je u rangu najboljih koje smo ikada imali. Nadam se da će naša saradnja potrajati“, rekao je predsednik Porta Horhe da Kosta na promociji pred novinarima.

Iker Kasiljas, nekadašnji golman Real Madrida u Portu je od leta 2015. godine i do sada je skupio 149 nastupa za klub. Za to vreme osvojio je jednu titulu prvaka Portugala i jedan Superkup. Ali nema nameru tu da stane.

„U ovom klubu i gradu se osećam kao kod kuće. Kada mi je ponuđen produžetak ugovora, nisam se dvoumio ni sekund. Želja mi je da ostanem u Portu do kraja karijere“, poručio je Kasijas.

FOTO: Reuters

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar