Рамадани гура причу: Зеки умјесто Блекија?!

Замена за Миленковића. . .

Фудбал 24.03.2019 | 19:00
Рамадани гура причу: Зеки умјесто Блекија?!
Фиорентина се полако спрема за лето и следећу сезону. Клуб из Фиренце ће очигледно имати још једну сзеону за заборав у којој неће успети да се дочепа пласмана у Европу, осим ако не освоји куп Италије. То значи да ће Виоли бити потребан новац од породаје играча, а међу најтражренијим фудбалерима са Артемио Франкија је наш репрезентативац Никола Миленковић.

Још прошлог лета је попуалрни Блеки био на мети богатијих и већих клубова, али је Виола одбијала све понуде. Од којих је најозбиљнија била она из мадридског Атлетика вредна 45.000.000 евра. У Фиренци су тада проценили да није време за продају Миленковича и да ће му цена порасти током ове сезоне. Можда су и били у праву јер за Миленковића се инетерсује још више клубова, а помињали су се и Манчестер Јунајтед, Јувентус, Интер...

Делује извесно да ће Фиорентина на лето прихватити неку од великих понуда и продати Миленковића. А то знали и да јој је потребна замена. И то не једна, већ две! С обзиром да Миленковић успешно покрива позиције десног бека и штопера, клуб из Фиренце планира да доведе по једног играча на обе позиције, пишу италијански медији.

За позицију штопера је зимус већ капарисан талентовани Данац Јакоб Расмусен из Емполија који је плаћен 7.000.000 евра и на лето же се прикључити Љубичастима. Али Фиорентина тражи и десног бека.

Италијански медији пишу да би то могао бити талентовани Турчин Зеки Челик (22) из Лила. Он је прошлог лета дошао у Лил из Истанбула за само 2.500.000 евра и одушевио у дебитантској сезони на северу Француске. један је од најстандарднијих играча Лила који граби ка Лиги шампиона, а цена му је макар четири пута већа него летос.

Њега је Фиорентини препоручио познати агент Фали Рамадани који га и заступа. Висина трансфера би могла да износи око 10.000.000 евра што је прихватљиво за клуб из Тосане. Рамадани већ годинама има велики утицај у Фиренци, тесно сарађује са директором Панталеом Корвином, доводио је на Артемио Франки гомилу играча из своје агенције попут Јоветића, Љајића, Настасића, Бехрамија, Сеферовића, Ребића, Калинића...

Зато италијански медији верују да постоје реалне шансе да се наредног лета реализује Челиков трансфер у Фиорентину.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар