Ramadani gura priču: Zeki umjesto Blekija?!

Zamena za Milenkovića. . .

Fudbal 24.03.2019 | 19:00
Ramadani gura priču: Zeki umjesto Blekija?!
Fiorentina se polako sprema za leto i sledeću sezonu. Klub iz Firence će očigledno imati još jednu szeonu za zaborav u kojoj neće uspeti da se dočepa plasmana u Evropu, osim ako ne osvoji kup Italije. To znači da će Violi biti potreban novac od porodaje igrača, a među najtražrenijim fudbalerima sa Artemio Frankija je naš reprezentativac Nikola Milenković.

Još prošlog leta je popualrni Bleki bio na meti bogatijih i većih klubova, ali je Viola odbijala sve ponude. Od kojih je najozbiljnija bila ona iz madridskog Atletika vredna 45.000.000 evra. U Firenci su tada procenili da nije vreme za prodaju Milenkoviča i da će mu cena porasti tokom ove sezone. Možda su i bili u pravu jer za Milenkovića se inetersuje još više klubova, a pominjali su se i Mančester Junajted, Juventus, Inter...

Deluje izvesno da će Fiorentina na leto prihvatiti neku od velikih ponuda i prodati Milenkovića. A to znali i da joj je potrebna zamena. I to ne jedna, već dve! S obzirom da Milenković uspešno pokriva pozicije desnog beka i štopera, klub iz Firence planira da dovede po jednog igrača na obe pozicije, pišu italijanski mediji.

Za poziciju štopera je zimus već kaparisan talentovani Danac Jakob Rasmusen iz Empolija koji je plaćen 7.000.000 evra i na leto že se priključiti Ljubičastima. Ali Fiorentina traži i desnog beka.

Italijanski mediji pišu da bi to mogao biti talentovani Turčin Zeki Čelik (22) iz Lila. On je prošlog leta došao u Lil iz Istanbula za samo 2.500.000 evra i oduševio u debitantskoj sezoni na severu Francuske. jedan je od najstandardnijih igrača Lila koji grabi ka Ligi šampiona, a cena mu je makar četiri puta veća nego letos.

Njega je Fiorentini preporučio poznati agent Fali Ramadani koji ga i zastupa. Visina transfera bi mogla da iznosi oko 10.000.000 evra što je prihvatljivo za klub iz Tosane. Ramadani već godinama ima veliki uticaj u Firenci, tesno sarađuje sa direktorom Pantaleom Korvinom, dovodio je na Artemio Franki gomilu igrača iz svoje agencije poput Jovetića, Ljajića, Nastasića, Behramija, Seferovića, Rebića, Kalinića...

Zato italijanski mediji veruju da postoje realne šanse da se narednog leta realizuje Čelikov transfer u Fiorentinu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar