Играчи "одговорили" Вучелићу: 4:0 и полуфинале!

Шок терапија успела – Партизан прегазио Напредак! Фудбалери Партизана на убедљив начин су се пласирали у полуфинале Купа Србије.  Партизан победио Напредак у Крушевцу 4:0 и пласирао се у полуфинале Купа Србије.  Тајна хотелске собе у Анталији: Николић и Пантић обасјали Парном ваљку пут у полуфинале Купа! Убедљив тријумф Партизана у Крушевцу - 4:0.

Фудбал 13.03.2019 | 17:45
Играчи "одговорили" Вучелићу: 4:0 и полуфинале!
Црно-бели су прегазили Напредак са 4:0 (2:0) у Крушевцу, у данима када се клуб налази у великој кризи.

Партизан је прекинуо серију од три меча без победе, а три дана након оставке тренера Зорана Мирковића.

На убедљив начин је дебитовао његов привремени заменик Жарко Лазетић, који је одмах показао чврсту руку заменивши већ у 32. минуту Немању Николића због недисциплине.

"Нисмо имали проблем са игром ни у претходне две утакмице. Хтео бих да поздравим бившег тренера Зорана Мирковића и његовог заменика Гордана Петрића. Батина идеја је била да буде реакција фудбалера (после његове оставке) и они су је показали", рекао јеЛазетић за "ТВ Арена спорт".

Што се тиче Николића, њега није спасла ни асистенција непосредно пре него што је уместо њега на терен ушао Зоран Тошић.

Он је после проигравања Шћекића, преварио двојицу играча Напретка у казненом простору, а онда правовремено пронашао Горана Закарића који дрибла голмана Петровића и погађа за 1:0.

Партизан је диктирао ритам до краја полувремена, да би у другом минуту надокнаде дуплирао предност.

Баха је неопрезно стартовао и фаулирао Рикарда испред казненог простора, а то кажњава Данило Пантић сјајним голом из слободног ударца.

Незадовољан одлукама судијске четворке на челу са Зораном Широким, тренер Напретка је жустро протестовао због чега је искључен на полувремену.

Уследила је слаба игра у другом делу, Партизан је диктирао ритам и трошио време, а чим је Напредак појачао притисак како би се вратио у игру, уследио је нокаут.

У 65. минуту домаћину је поништен гол због спорног офсајда, да би већ у наредном нападу Партизан погодио за 3:0.

Након центаршута са леве странем, лопта је стигла до Шћекића на другом делу казнененог, од је главом враћа на петерац до Марка Валијентеа који из другог покушаја успева да савлада Петровића.

Потом је уследио невероватан промашај Закарића, који је пребацио небрањен гол иако је био усамљен на 7-8 метара, али његов кикс исправља Рикардо Гомеш.

Момак са Зеленортских острва користи фантастично проигравање Пантића и рутински тресе мрежу Напретка за коначних 4:0.

"Играчи су криви", оптужио је у уторак председник Партизана Милорад Вучелић фудбалере црно-белих за лоше резултате, а они су му дан касније одговорили...

На терену, наравно!

Напредак – Партизан 0:4!

"Парни ваљак" одиграо је сигурну утакмицу и уписао једну од убедљивијих победа ове сезоне за пласман у полуфинале Купа Србије. На тај начин видели смо реакцију екипе после оставке тренера Зорана Бата Мирковића и спортског директора Ивице Илиева.

Жарко Лазетић је по други пут у каријери вршио дужност главног тренера Партизана, а после 0:0 у првенству против Младости из Лучана, сада је његов тим оставио далеко бољи утисак против ослабљеног Напретка. Млади тренер се на најбољи начин препоручио управи да га изабере за дугорочније решење.

Стрелци су били Горан Закарић у 31, Данило Пантић у 45, Марк Валијенте у 66. и Рикардо Гомеш у 72. минуту. Дакле, све линије тима дале су по једног реализатора.

Тренер Крушевљана Милорад Косановић искључен је на полувремену, тако да није седео на клупи домаћег тима у другом делу. Занимљива је и одлука Лазетића да већ у 32. минуту, одмах пошто је Партизан повео, замени Немању Николића, асистента Закарићу. Нападач Београђана замењен је због недисциплине.

Валијенте је у Крушевцу постигао први гол у дресу Партизана, а Пантић један од лепших ове сезоне, када је у судијској надокнади из "слободњака" погодао место где се спајају статива и пречка.

И Напредак је савладао Владимира Стојковића, али је гол Крушевљана поништен због офсајда. Остала је дилема да ли је он заиста постојао. Партизан је из следећег напада дао трећи гол...

У сваком случају заслужена победа Партизана и пласман у полуфинале Купа. Полуфиналне утакмице играју се 17. априла и 15. маја. Финале је на стадиону "Чаир" у Нишу 30. маја.

Пут Парног ваљка у полуфинале Купа Србије нацртан је у – Анталији. Били су Немања Николић и Данило Пантић цимери у хотелу „Суењо“, две седмице друговали, частили се придевима „ти си мајстор фудбала“, а уз све мањкавости, тако мало им је понекад потребно да покажу колико могу. Бољи тренутак да демонстрирају део талента нису могли да изаберу, јер су на, за Партизан традиционално тешком гостовању у Крушевцу, засветлуцали и у мрачним данима обасјали му стазу ка завршници такмичења у коме брани трофеј - 4:0 (2:0).

Николић је, све док није замењен због кршења дисциплине, био понајбољи појединац на терену, сам на леђима носио пола сата успавани тим црно-белих, правио пометњу у одбрани Чарапана, да би у последњем контакту са лоптом на рингишпил послао тројицу дефанзивца и омогућио Горану Закарићу лагану егзакуцију за иницијално вођство. Његов цимер и једна од најбољих пријатеља у садашњем саставу црно-белих, Данило Пантић се постарао се да колико-толико, улепша Гробарима поподне у Лазаревом граду, пошто је прелепим поготком из слободног ударца, непосредно пред одлазак на паузу, удвостручио предност фаворита и практично „закључао“ четвртфинални дуел, који су још убедљивијим учинили Марк Валијенте, првенцем у дресу клуба из Хумске и Рикардо Гомеш, 20. поготком у сезони у свим такмичењима.

Више него довољно да се успешном покаже шок-терапија у виду рокаде на клупи после одласка Зорана Бате Мирковића, таман да његов привремени наследник Жарко Лазетић добије модел понашања за наредну првенствену утакмицу са Спартаком, а поготово је значајно за Партизан што су играчи непуна 24 сата после критика председника Милорада Вучелића како су „кривци“ показали да су их те речи тргле, мотивисале, јер би у општем метежу какав влада око клуба било претенциозно оценити да су само овом једном утакмицом „испеглали“ све мрље из досадашњег тока сезоне.

Партизанова победа је чиста, нема јој се шта проговорити, голови су падали тачно на време, а могла је да буде и убедљивија да се у другом полувремену Рикардо у једној ситуацији није спетљао, а мало после њега и Закарић неометан са пет метара пребацио пречку. Пред око 3.000 гледалаца, београдски састав је деловао уверљивије него на претходна два лигашка меча, лакше је улазио у шансе, чак четири је искористио и тако остварио најубедљвији тријумф на страни још од 24. септембра 2017, кад је на клупи био још Мирослав Ђукић.

За разлику од црно-белих, који су показали да могу брзо да се регенеришу, Напредак је и у шестом пролећном мечу остао без победе. Руку на срце, имао је најтежи задатак досад, у госте му је дошао троструки узастопни освајач Купа, покушао је на препад тим из Крушевца преко Аксентијевића, Обрадовићаи Аливодића да „гађа“ бокове Партизана и на крају – ништа није добио.

Неколико добрих потеза, претњи и један због офсајда оправдано поништен гол мало је било да се супротстави фавориту. Посебно без главнокомандујућег Милорада Косановића кога је судија Зоран Широкиискључио по окончању првог дела.

НАПРЕДАК – ПАРТИЗАН 0:4 (0:2)
/Закарић 31, Пантић 45+2, Валијенте 66, Рикардо 73/

Крушевац
Стадион: Младост
Гледалаца: 3.000
Судија: Зоран Широки
Жути картони: Остојић, Аксентијевић (Напредак)

НАПРЕДАК (4-5-1): Напредак: Ни. Петровић – Аксентијевић (од 46' Ескић), Маринковић, Остојић, Обрадовић – Јовић, Ивановић (од 46' Стевановић) – Ндиаје, Баха, Аливодић - Илић (од 73' Рушевић).

ПАРТИЗАН (4-4-2): Партизан: Стојковић – Шеховић, Валијенте, Павловић, Н. Г. Милетић – Шћекић, Здјелар, Пантић (од 76' Смиљанић), Закарић (од 83' Ђерлек) – Николић (од 32' Тошић), Рикардо.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар