Igrači "odgovorili" Vučeliću: 4:0 i polufinale!

Šok terapija uspela – Partizan pregazio Napredak! Fudbaleri Partizana na ubedljiv način su se plasirali u polufinale Kupa Srbije.  Partizan pobedio Napredak u Kruševcu 4:0 i plasirao se u polufinale Kupa Srbije.  Tajna hotelske sobe u Antaliji: Nikolić i Pantić obasjali Parnom valjku put u polufinale Kupa! Ubedljiv trijumf Partizana u Kruševcu - 4:0.

Fudbal 13.03.2019 | 17:45
Igrači "odgovorili" Vučeliću: 4:0 i polufinale!
Crno-beli su pregazili Napredak sa 4:0 (2:0) u Kruševcu, u danima kada se klub nalazi u velikoj krizi.

Partizan je prekinuo seriju od tri meča bez pobede, a tri dana nakon ostavke trenera Zorana Mirkovića.

Na ubedljiv način je debitovao njegov privremeni zamenik Žarko Lazetić, koji je odmah pokazao čvrstu ruku zamenivši već u 32. minutu Nemanju Nikolića zbog nediscipline.

"Nismo imali problem sa igrom ni u prethodne dve utakmice. Hteo bih da pozdravim bivšeg trenera Zorana Mirkovića i njegovog zamenika Gordana Petrića. Batina ideja je bila da bude reakcija fudbalera (posle njegove ostavke) i oni su je pokazali", rekao jeLazetić za "TV Arena sport".

Što se tiče Nikolića, njega nije spasla ni asistencija neposredno pre nego što je umesto njega na teren ušao Zoran Tošić.

On je posle proigravanja Šćekića, prevario dvojicu igrača Napretka u kaznenom prostoru, a onda pravovremeno pronašao Gorana Zakarića koji dribla golmana Petrovića i pogađa za 1:0.

Partizan je diktirao ritam do kraja poluvremena, da bi u drugom minutu nadoknade duplirao prednost.

Baha je neoprezno startovao i faulirao Rikarda ispred kaznenog prostora, a to kažnjava Danilo Pantić sjajnim golom iz slobodnog udarca.

Nezadovoljan odlukama sudijske četvorke na čelu sa Zoranom Širokim, trener Napretka je žustro protestovao zbog čega je isključen na poluvremenu.

Usledila je slaba igra u drugom delu, Partizan je diktirao ritam i trošio vreme, a čim je Napredak pojačao pritisak kako bi se vratio u igru, usledio je nokaut.

U 65. minutu domaćinu je poništen gol zbog spornog ofsajda, da bi već u narednom napadu Partizan pogodio za 3:0.

Nakon centaršuta sa leve stranem, lopta je stigla do Šćekića na drugom delu kaznenenog, od je glavom vraća na peterac do Marka Valijentea koji iz drugog pokušaja uspeva da savlada Petrovića.

Potom je usledio neverovatan promašaj Zakarića, koji je prebacio nebranjen gol iako je bio usamljen na 7-8 metara, ali njegov kiks ispravlja Rikardo Gomeš.

Momak sa Zelenortskih ostrva koristi fantastično proigravanje Pantića i rutinski trese mrežu Napretka za konačnih 4:0.

"Igrači su krivi", optužio je u utorak predsednik Partizana Milorad Vučelić fudbalere crno-belih za loše rezultate, a oni su mu dan kasnije odgovorili...

Na terenu, naravno!

Napredak – Partizan 0:4!

"Parni valjak" odigrao je sigurnu utakmicu i upisao jednu od ubedljivijih pobeda ove sezone za plasman u polufinale Kupa Srbije. Na taj način videli smo reakciju ekipe posle ostavke trenera Zorana Bata Mirkovića i sportskog direktora Ivice Ilieva.

Žarko Lazetić je po drugi put u karijeri vršio dužnost glavnog trenera Partizana, a posle 0:0 u prvenstvu protiv Mladosti iz Lučana, sada je njegov tim ostavio daleko bolji utisak protiv oslabljenog Napretka. Mladi trener se na najbolji način preporučio upravi da ga izabere za dugoročnije rešenje.

Strelci su bili Goran Zakarić u 31, Danilo Pantić u 45, Mark Valijente u 66. i Rikardo Gomeš u 72. minutu. Dakle, sve linije tima dale su po jednog realizatora.

Trener Kruševljana Milorad Kosanović isključen je na poluvremenu, tako da nije sedeo na klupi domaćeg tima u drugom delu. Zanimljiva je i odluka Lazetića da već u 32. minutu, odmah pošto je Partizan poveo, zameni Nemanju Nikolića, asistenta Zakariću. Napadač Beograđana zamenjen je zbog nediscipline.

Valijente je u Kruševcu postigao prvi gol u dresu Partizana, a Pantić jedan od lepših ove sezone, kada je u sudijskoj nadoknadi iz "slobodnjaka" pogodao mesto gde se spajaju stativa i prečka.

I Napredak je savladao Vladimira Stojkovića, ali je gol Kruševljana poništen zbog ofsajda. Ostala je dilema da li je on zaista postojao. Partizan je iz sledećeg napada dao treći gol...

U svakom slučaju zaslužena pobeda Partizana i plasman u polufinale Kupa. Polufinalne utakmice igraju se 17. aprila i 15. maja. Finale je na stadionu "Čair" u Nišu 30. maja.

Put Parnog valjka u polufinale Kupa Srbije nacrtan je u – Antaliji. Bili su Nemanja Nikolić i Danilo Pantić cimeri u hotelu „Suenjo“, dve sedmice drugovali, častili se pridevima „ti si majstor fudbala“, a uz sve manjkavosti, tako malo im je ponekad potrebno da pokažu koliko mogu. Bolji trenutak da demonstriraju deo talenta nisu mogli da izaberu, jer su na, za Partizan tradicionalno teškom gostovanju u Kruševcu, zasvetlucali i u mračnim danima obasjali mu stazu ka završnici takmičenja u kome brani trofej - 4:0 (2:0).

Nikolić je, sve dok nije zamenjen zbog kršenja discipline, bio ponajbolji pojedinac na terenu, sam na leđima nosio pola sata uspavani tim crno-belih, pravio pometnju u odbrani Čarapana, da bi u poslednjem kontaktu sa loptom na ringišpil poslao trojicu defanzivca i omogućio Goranu Zakariću laganu egzakuciju za inicijalno vođstvo. Njegov cimer i jedna od najboljih prijatelja u sadašnjem sastavu crno-belih, Danilo Pantić se postarao se da koliko-toliko, ulepša Grobarima popodne u Lazarevom gradu, pošto je prelepim pogotkom iz slobodnog udarca, neposredno pred odlazak na pauzu, udvostručio prednost favorita i praktično „zaključao“ četvrtfinalni duel, koji su još ubedljivijim učinili Mark Valijente, prvencem u dresu kluba iz Humske i Rikardo Gomeš, 20. pogotkom u sezoni u svim takmičenjima.

Više nego dovoljno da se uspešnom pokaže šok-terapija u vidu rokade na klupi posle odlaska Zorana Bate Mirkovića, taman da njegov privremeni naslednik Žarko Lazetić dobije model ponašanja za narednu prvenstvenu utakmicu sa Spartakom, a pogotovo je značajno za Partizan što su igrači nepuna 24 sata posle kritika predsednika Milorada Vučelića kako su „krivci“ pokazali da su ih te reči trgle, motivisale, jer bi u opštem metežu kakav vlada oko kluba bilo pretenciozno oceniti da su samo ovom jednom utakmicom „ispeglali“ sve mrlje iz dosadašnjeg toka sezone.

Partizanova pobeda je čista, nema joj se šta progovoriti, golovi su padali tačno na vreme, a mogla je da bude i ubedljivija da se u drugom poluvremenu Rikardo u jednoj situaciji nije spetljao, a malo posle njega i Zakarić neometan sa pet metara prebacio prečku. Pred oko 3.000 gledalaca, beogradski sastav je delovao uverljivije nego na prethodna dva ligaška meča, lakše je ulazio u šanse, čak četiri je iskoristio i tako ostvario najubedljviji trijumf na strani još od 24. septembra 2017, kad je na klupi bio još Miroslav Đukić.

Za razliku od crno-belih, koji su pokazali da mogu brzo da se regenerišu, Napredak je i u šestom prolećnom meču ostao bez pobede. Ruku na srce, imao je najteži zadatak dosad, u goste mu je došao trostruki uzastopni osvajač Kupa, pokušao je na prepad tim iz Kruševca preko Aksentijevića, Obradovićai Alivodića da „gađa“ bokove Partizana i na kraju – ništa nije dobio.

Nekoliko dobrih poteza, pretnji i jedan zbog ofsajda opravdano poništen gol malo je bilo da se suprotstavi favoritu. Posebno bez glavnokomandujućeg Milorada Kosanovića koga je sudija Zoran Širokiisključio po okončanju prvog dela.

NAPREDAK – PARTIZAN 0:4 (0:2)
/Zakarić 31, Pantić 45+2, Valijente 66, Rikardo 73/

Kruševac
Stadion: Mladost
Gledalaca: 3.000
Sudija: Zoran Široki
Žuti kartoni: Ostojić, Aksentijević (Napredak)

NAPREDAK (4-5-1): Napredak: Ni. Petrović – Aksentijević (od 46' Eskić), Marinković, Ostojić, Obradović – Jović, Ivanović (od 46' Stevanović) – Ndiaje, Baha, Alivodić - Ilić (od 73' Rušević).

PARTIZAN (4-4-2): Partizan: Stojković – Šehović, Valijente, Pavlović, N. G. Miletić – Šćekić, Zdjelar, Pantić (od 76' Smiljanić), Zakarić (od 83' Đerlek) – Nikolić (od 32' Tošić), Rikardo.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar