Дабл-дабл Бјелице, Богдановић исподпросјечан!

У победи Кингса у Њујорку! Кошаркаши Сакраменто Кингса савладали су као гости екипу Њујорк Никса са 102:94.

Кошарка 09.03.2019 | 23:33
Дабл-дабл Бјелице, Богдановић исподпросјечан!
Био је то 32. тријумф екипе из Калифорније, али веома значајан када се све сабере, јер су и даље у трци са Сан Антонијом и ЛА Клиперсима за пласман у плеј-оф.

Кингси су водили већи део утакмице. Њујорк је прву четвртину добио са седам поена разлике (30:23), али су до полувремена играчи Сакрамента окренули резултат у своју корист и на одмор отишли уз кош предности (48:46).

Кингси су добили трећу четвртину и у последњу деоницу ушли са предношћу од 12 поена ( 80:68), међутим, слабијом игром су дозволили кошаркашима домаће екипе да се врате у меч па и да два пута поведу, 89:87 и 91:90. 

Ипак, у самом финишу, подговорност у гостујућем тиму преузео је Диерон Фокс који је са неколико поена донео преко потребну сигурност екипи Кингса који су на крају славили са осам поена разлике. 

Фантастични Фокс је сусрет завршио са 30 поена уз осам асистенција. Бади Хилд је постигао 19 поена уз четири скока и две асистенције.

За непуних 29 минута на паркету, Немања Бјелица је имао одличан учинак, ако се имају у виду његове нешто слабије партије у последње време. Остварио је дабл-дабл од 13 поена и десет скокова уз шут из игре 5/13. 

За разлику од њега, Богдан Богдановић је за скоро 30 минута у игри постигао девет поена уз четири скока и две асистенције, те слаб проценат шута из игре (2/9). 

Наредни меч Кингси играју на страни са Вашингтоном 12 марта, док Њујорк дан раније гостује екипи Минесоте.



Сакраменто Кингси успешно су почели мини-турнеју по градовима источне обале САД.

Највећи противник на гостовању Њујорк Никсима нису били играчи са друге стране терена, већ рани почетак утакмице - у подне по локалном времену, односно у девет часова ујутру по калифорнијском, где су Богдановић, Бјелица и другови боравили до јуче.

После лоше игре у првој четвртини, "краљеви" су преузели контролу и последњепласирану екипу читаве НБА лиге савладали резултатом 94:102.

Диерон Фокс нанизао је 30 поена и осам асистенција, Бади Хилд додао је 19 поена, али уз низак проценат шута (7/22), док је Немања Бјелица победи допринео "дабл-дабл" учинком.

Искусни крилни центар постигао је 13 поена и ухватио 10 лопти, уз по две асистенције, блокаде и украдене лопте.

Бјелица велику минутажу у последњим утакмицама дугује повреди "рукија" Марвина Беглија, који ће га по повратку на терен највероватније поново потиснути на крај, или потпуно изван ротације. До тада, нека тренер Дејв Јоргер види шта НЕМА на терену када Бјелица седи на клупи...

Богдан Богдановић као "стартер" је играо 30 минута. Шут га није служио (2/7 за три поена, 0/2 за два), али девет поена, четири скока и три асистенције ипак остављају неки траг о његовој партији у чувеном "Медисон Сквер Гардену".

Сакраменто је овом победом поправио скор на 33-32 и "закуцао" се на девето место табеле Запада.

Да би престигао Сан Антонио (37-29) или Лос Анђелес Клиперсе (38-29) и пласирао се у плеј-оф, морао би да бриљантно одигра преосталих 17 мечева, почев од остатка актуелне турнеје, која подразумева још заустављања у Вашингтону, Бостону и Филаделфији.

У ноћи између суботе и недеље играју:

Атланта - Бруклин
Минесота - Вашингтон
ЛА Лејкерс - Бостон
Милвоки - Шарлот
Портланд - Финикс

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар