Dabl-dabl Bjelice, Bogdanović ispodprosječan!

U pobedi Kingsa u Njujorku! Košarkaši Sakramento Kingsa savladali su kao gosti ekipu Njujork Niksa sa 102:94.

Košarka 09.03.2019 | 23:33
Dabl-dabl Bjelice, Bogdanović ispodprosječan!
Bio je to 32. trijumf ekipe iz Kalifornije, ali veoma značajan kada se sve sabere, jer su i dalje u trci sa San Antonijom i LA Klipersima za plasman u plej-of.

Kingsi su vodili veći deo utakmice. Njujork je prvu četvrtinu dobio sa sedam poena razlike (30:23), ali su do poluvremena igrači Sakramenta okrenuli rezultat u svoju korist i na odmor otišli uz koš prednosti (48:46).

Kingsi su dobili treću četvrtinu i u poslednju deonicu ušli sa prednošću od 12 poena ( 80:68), međutim, slabijom igrom su dozvolili košarkašima domaće ekipe da se vrate u meč pa i da dva puta povedu, 89:87 i 91:90. 

Ipak, u samom finišu, podgovornost u gostujućem timu preuzeo je Dieron Foks koji je sa nekoliko poena doneo preko potrebnu sigurnost ekipi Kingsa koji su na kraju slavili sa osam poena razlike. 

Fantastični Foks je susret završio sa 30 poena uz osam asistencija. Badi Hild je postigao 19 poena uz četiri skoka i dve asistencije.

Za nepunih 29 minuta na parketu, Nemanja Bjelica je imao odličan učinak, ako se imaju u vidu njegove nešto slabije partije u poslednje vreme. Ostvario je dabl-dabl od 13 poena i deset skokova uz šut iz igre 5/13. 

Za razliku od njega, Bogdan Bogdanović je za skoro 30 minuta u igri postigao devet poena uz četiri skoka i dve asistencije, te slab procenat šuta iz igre (2/9). 

Naredni meč Kingsi igraju na strani sa Vašingtonom 12 marta, dok Njujork dan ranije gostuje ekipi Minesote.



Sakramento Kingsi uspešno su počeli mini-turneju po gradovima istočne obale SAD.

Najveći protivnik na gostovanju Njujork Niksima nisu bili igrači sa druge strane terena, već rani početak utakmice - u podne po lokalnom vremenu, odnosno u devet časova ujutru po kalifornijskom, gde su Bogdanović, Bjelica i drugovi boravili do juče.

Posle loše igre u prvoj četvrtini, "kraljevi" su preuzeli kontrolu i poslednjeplasiranu ekipu čitave NBA lige savladali rezultatom 94:102.

Dieron Foks nanizao je 30 poena i osam asistencija, Badi Hild dodao je 19 poena, ali uz nizak procenat šuta (7/22), dok je Nemanja Bjelica pobedi doprineo "dabl-dabl" učinkom.

Iskusni krilni centar postigao je 13 poena i uhvatio 10 lopti, uz po dve asistencije, blokade i ukradene lopte.

Bjelica veliku minutažu u poslednjim utakmicama duguje povredi "rukija" Marvina Beglija, koji će ga po povratku na teren najverovatnije ponovo potisnuti na kraj, ili potpuno izvan rotacije. Do tada, neka trener Dejv Jorger vidi šta NEMA na terenu kada Bjelica sedi na klupi...

Bogdan Bogdanović kao "starter" je igrao 30 minuta. Šut ga nije služio (2/7 za tri poena, 0/2 za dva), ali devet poena, četiri skoka i tri asistencije ipak ostavljaju neki trag o njegovoj partiji u čuvenom "Medison Skver Gardenu".

Sakramento je ovom pobedom popravio skor na 33-32 i "zakucao" se na deveto mesto tabele Zapada.

Da bi prestigao San Antonio (37-29) ili Los Anđeles Kliperse (38-29) i plasirao se u plej-of, morao bi da briljantno odigra preostalih 17 mečeva, počev od ostatka aktuelne turneje, koja podrazumeva još zaustavljanja u Vašingtonu, Bostonu i Filadelfiji.

U noći između subote i nedelje igraju:

Atlanta - Bruklin
Minesota - Vašington
LA Lejkers - Boston
Milvoki - Šarlot
Portland - Finiks

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar