Оптужен за смрт мајке и кћерке

Нермин Рустемпашић (35) оптужен је да је са три промила алкохола у крви, возећи опел астру недозвољеном брзином, у Новом Травнику 7. децембра прошле године убио Азру Хајрић (30) и њену кћеркицу Алму (9), а још троје дјеце повриједио, од чега двоје теже.

Босна и Херцеговина 08.03.2019 | 14:35
Оптужен за смрт мајке и кћерке
Кантонални суд у Новом Травнику потврдио је оптужницу Кантоналног тужилаштва Травник, а која Рустемпашића терети за тешко кривично дјело  против безбједности саобраћаја.

Како је потврђено "Независним", Рустемпашића терете да је око 20.30 сати, након што се напио, сјео за волан и укључио се у саобраћај у Улицу  Калинска, свјестан да на тај начин може изазвати опасност.

"Крећући се из правца насеља Касаповићи, у правцу Градске џамије, возио је брзином од 77 км/х  умјесто  законом дозвољених  до 50 км/х", наводи се у оптужници.

Додаје се да је возилом неконтролисано прелазио са десне на лијеву коловозну траку,  па када се приближио Градској џамији, сишао је са коловоза и при несмањеној брзини наставио возити тротоаром, запињући десном страном возила за зид и стубове ограде џамијског дворишта.

"Потом је ударио групу пјешака који су ишли тим тротоаром у истом правцу", наводи се у оптужници.

Поступајући тужилац је у оптужници предложио да се Рустемпашићу на дуже вријеме забрани вожња. Кантонални суд прихватио је приједлог за продужење притвора Рустемпашићу, који иза браве остаје до 7. маја или до нове одлуке суда.

Извор: Независне

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

08.03.2019 13:40

СМРТНА.КАЗНА.И.ТО.ЈЕ.ПРАВДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.03.2019 14:38

каква забрана вожње.Њему треба онемогућити и шетање наредних 60 година.

ОДГОВОРИТЕ