ЕЛ: Реалов ''шамар'' Фенеру, Бајерн пао код куће!

Реалов "шамар" Фенербахчеу за најубедљивији пораз у сезони! Кошаркаши Реал Мадрида били су убедљиви против Фенербахчеа у репризи прошлосезонског финала Фајнал фора Евролиге.  Фенерово страдање у Мадриду, Краљ бројао до 101! Број примљених поена је непојмљив за екипу Жељка Обрадовића, па ће легендарни српски стратег имати шта да каже својим играчима када је у питању одбрана у овој утакмици - 101:86.  Бајерн пао у Минхену и испао из плеј-оф зоне! Кошаркаши Макабија победили су Бајерн у Минхену резултатом 77:70 у 25. колу Евролиге.  ПАО и Жалгирис разбили Дарушафаку и Гран Канарију! Кошаркаши Панатинаикоса и Жалгириса забележили су убедљиве тријумфе против Дарушафаке, то јест Гран Канарије, у 25. колу Евролиге.

Кошарка 07.03.2019 | 23:24
ЕЛ: Реалов ''шамар'' Фенеру, Бајерн пао код куће!
Реал је на свом терену надиграо Фенербахче и победио га са 101:86 у 25. колу Евролиге.

Фенер је средином прве четвртине имао предност од девет поена, али се иста "отопила" већ по истеку првих десет минута, те су Мадриђани преузели вођство.

Предност Реала је наставила да расте и већ била двоцифрена током првог полувремена, али је прави "потоп" тим Жељка Обрадовића доживео у трећој деоници.

У том периоду утакмице виђена је права доминација домаћих у "WиЗинк" центру у Мадриду, па је резултат треће деонице био 25:16 у корист Реала.

Ни у четвртој четвртини Фенербахче није успевао да се опорави. Разлика је убрзо износила 20 поена, а Фенер је тек на тренутке успевао да одговори захукталим "краљевима" и на крају претрпео поприлично убедљив пораз.

Ефикасну партију видели смо од Ентонија Рендолфа, који је имао 21 поен. Одлично је одиграо и Серхио Љуљ, који је имао 17 поена и 11 асистенција. Џејси Керол је имао 12, а Валтер Таварес 11 поена и пет скокова.

Најбољи код гостију био је Костас Слукас са 15 поена и седам асистенција, а пратили су га Марко Гудурић и Јан Весели са 12, те Боби Диксон и Николи Мели са по 11 поена. Никола Калинић је одиграо само 14 минута и за то време дошао до по једног поена и асистенције.

Реал је последњи пут овако убедљив пораз успео да нанесе Фенербахчеу 2012. године, када је на свом паркету био бољи резултатом 77:61. Ово је, уједно, био и најубедљивији пораз у сезони за Фенер.

Фенерово страдање у Мадриду и лекција која би могла озбиљно да продрма клуб из Истанбула пред сам финиш сезоне у Евролиги (101:86).

Број примљених поена је непојмљив за екипу Жељка Обрадовића, па ће легендарни српски стратег имати шта да каже својим играчима када је у питању одбрана у овој утакмици.

Домаћин је био распуцан током читавог тока меча, а превагу је направио у трећој четвртини када је дошао до предности од 16 поена и испод ње се готово није спуштао све до последњих тренутака утакмице.

Најбољи актер врло извесне утакмице био је Ентони Рендолф, који је постигао 21 поен (7/9 за два), а значајан допринос дао је и искусни Серхио Љуљ (17 поена, 10 асистенција). Двоцифрени учинак у победничком тиму имали су и Керол (12 поена) и Таварес (11).

Фенеру је велерас недостајао истински лидер. Нешто бољи од остатка тима био је Костас Слукас, који је утакмицу завршио са 15 постигнутих поена и седам асистенција.



Бајерн је почео да посрће онда када је деловаоло да би могао да буде више него озбиљан конкурент за пласман у четвртфинале. Екипа Дејана Раоњића вечерас је у Минхену поражена од Макабија, па је сада борба за ТОП 8 постала изузетно драматична (70:77).

Најефикаснији у Ауди Дому био је Скоти Вилбекин са 19 постигнутих поена. Са друге стране Дерик Вилијамс је постигао 17, а Данило Бертел 16 поена. Стефан Јовић и Немања Дангубић убацили су по девет поена у домаћем тиму, а Владимир Лучић само два за 30 минута проведених на паркету.

Макаби је остварио другу овосезонску победу над Бајерном, после нешто "тесније" у Тел Авиву, којом је обезбедио бољи међусобни скор над Баварцима пред могуће укрштање у борби за плеј-оф Евролиге.

Током целог првог полувремена резултатски егал је био на снази. Макаби је често водио, али Бајерн није допуштао ривалу да се "одлепи" и направи осетнију предност.

Све се променило почетком другог полувремена када су изабраници Јаниса Сверопулоса успели да оду на +10, а ту предност и сачувају пред последњих десет минута.

Израелци су чували предност током последњег квартала, а Бајерн је, миц по миц, успевао да истопи некада двоцифрену разлику. Тим из Минхена је у једном тренутку смањио предност на само два поена, али је на крају ипак поклекао, па је Макаби славио без неизвесне завршнице.

Макаби су до победе предводили Скоти Вилбекин са 19 поена и шест асистенција и Тарик Блек са 14 поена и седам скокова. Поред њих, Мајкл Рол је уписао 11, а Џон Дибартоломео десет поена.

У Бајерну су само два играча била двоцифрена, Дерик Вилијамс са 17 и Данило Бартел са 16 поена. Од српских играча, Стефан Јовић је имао девет поена и пет асистенција, Немања Дангубић девет поена и два скоква, а Владимир Лучић тек по два поена и ухваћене лопте.



ПАО и Жалгирис разбили Дарушафаку и Гран Канарију! Кошаркаши Панатинаикоса и Жалгириса забележили су убедљиве тријумфе против Дарушафаке, то јест Гран Канарије, у 25. колу Евролиге.

Панатинаикос је славио на гостовању у Турској победивши Дарушафаку са 91:67.

"Зелени" су доминирали током целог меча и ни у једном тренутку нису допустили домаћинима да дођу до икаквих шанси за резултатом.

Најефикаснији у победничком саставу био је Јанис Папапетру са 18 поена. Дабл-даблове су имали Папајанис са 14 поена и 12 скокова, и Калатес са 10 поена и 11 асистенција.

Код поражених Даглас је додао 14, Пјенерс 12, а Ерик 11 поена.



Жалгирис је био убедљив против тима са Канарских острва и славио са 98:64.

Тим Шарунаса Јасикевичуса је прву четвртину решио у своју корист са убедљивих 25:10, а предност наставио да повећава током остатка меча. Предност домаћих је у једном тренутку износила чак 41 поен, али је Гран Канарија успела да пораз сведе на "само" -34.

Улановас је имао 18 поена, 12 је постигао Вокап, 11 Томпсон, а по десет су имали Григонис и Дејвис.

На другој страни једини двоцифрени били су Ериксон са 13 и Вили са десет поена.



Евролига, 25. коло:

четвртак:

Дарушафака – Панатинаикос 67:91
Жалгирис – Гран Канарија 98:64
Бајерн Минхен – Макаби Тел Авив 70:77
Реал Мадрид – Фенербахче 101:86

петак:

18.00 ЦСКА Москва – Олимпија Милано
18.30 Анадолу Ефес – Барселона
19.00 Будућност – Олимпијакос
20.30 Басконија – Химки

ТАБЕЛА: Фенербахче 21-4, ЦСКА 19-5, Реал 19-6, Ефес 15-9, Барселона 15-9, Армани 13-11, Басконија 12-12, Олимпијакос 12-12, Макаби 12-13, Панатинаикос 12-13, Бајерн 12-13, Жалгирис 10-15, Химки 9-15, Будућност 6-18, Гран Канарија 6-19, Дарушафака 3-22.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар