EL: Realov ''šamar'' Feneru, Bajern pao kod kuće!

Realov "šamar" Fenerbahčeu za najubedljiviji poraz u sezoni! Košarkaši Real Madrida bili su ubedljivi protiv Fenerbahčea u reprizi prošlosezonskog finala Fajnal fora Evrolige.  Fenerovo stradanje u Madridu, Kralj brojao do 101! Broj primljenih poena je nepojmljiv za ekipu Željka Obradovića, pa će legendarni srpski strateg imati šta da kaže svojim igračima kada je u pitanju odbrana u ovoj utakmici - 101:86.  Bajern pao u Minhenu i ispao iz plej-of zone! Košarkaši Makabija pobedili su Bajern u Minhenu rezultatom 77:70 u 25. kolu Evrolige.  PAO i Žalgiris razbili Darušafaku i Gran Kanariju! Košarkaši Panatinaikosa i Žalgirisa zabeležili su ubedljive trijumfe protiv Darušafake, to jest Gran Kanarije, u 25. kolu Evrolige.

Košarka 07.03.2019 | 23:24
EL: Realov ''šamar'' Feneru, Bajern pao kod kuće!
Real je na svom terenu nadigrao Fenerbahče i pobedio ga sa 101:86 u 25. kolu Evrolige.

Fener je sredinom prve četvrtine imao prednost od devet poena, ali se ista "otopila" već po isteku prvih deset minuta, te su Madriđani preuzeli vođstvo.

Prednost Reala je nastavila da raste i već bila dvocifrena tokom prvog poluvremena, ali je pravi "potop" tim Željka Obradovića doživeo u trećoj deonici.

U tom periodu utakmice viđena je prava dominacija domaćih u "WiZink" centru u Madridu, pa je rezultat treće deonice bio 25:16 u korist Reala.

Ni u četvrtoj četvrtini Fenerbahče nije uspevao da se oporavi. Razlika je ubrzo iznosila 20 poena, a Fener je tek na trenutke uspevao da odgovori zahuktalim "kraljevima" i na kraju pretrpeo poprilično ubedljiv poraz.

Efikasnu partiju videli smo od Entonija Rendolfa, koji je imao 21 poen. Odlično je odigrao i Serhio Ljulj, koji je imao 17 poena i 11 asistencija. Džejsi Kerol je imao 12, a Valter Tavares 11 poena i pet skokova.

Najbolji kod gostiju bio je Kostas Slukas sa 15 poena i sedam asistencija, a pratili su ga Marko Gudurić i Jan Veseli sa 12, te Bobi Dikson i Nikoli Meli sa po 11 poena. Nikola Kalinić je odigrao samo 14 minuta i za to vreme došao do po jednog poena i asistencije.

Real je poslednji put ovako ubedljiv poraz uspeo da nanese Fenerbahčeu 2012. godine, kada je na svom parketu bio bolji rezultatom 77:61. Ovo je, ujedno, bio i najubedljiviji poraz u sezoni za Fener.

Fenerovo stradanje u Madridu i lekcija koja bi mogla ozbiljno da prodrma klub iz Istanbula pred sam finiš sezone u Evroligi (101:86).

Broj primljenih poena je nepojmljiv za ekipu Željka Obradovića, pa će legendarni srpski strateg imati šta da kaže svojim igračima kada je u pitanju odbrana u ovoj utakmici.

Domaćin je bio raspucan tokom čitavog toka meča, a prevagu je napravio u trećoj četvrtini kada je došao do prednosti od 16 poena i ispod nje se gotovo nije spuštao sve do poslednjih trenutaka utakmice.

Najbolji akter vrlo izvesne utakmice bio je Entoni Rendolf, koji je postigao 21 poen (7/9 za dva), a značajan doprinos dao je i iskusni Serhio Ljulj (17 poena, 10 asistencija). Dvocifreni učinak u pobedničkom timu imali su i Kerol (12 poena) i Tavares (11).

Feneru je veleras nedostajao istinski lider. Nešto bolji od ostatka tima bio je Kostas Slukas, koji je utakmicu završio sa 15 postignutih poena i sedam asistencija.



Bajern je počeo da posrće onda kada je delovaolo da bi mogao da bude više nego ozbiljan konkurent za plasman u četvrtfinale. Ekipa Dejana Raonjića večeras je u Minhenu poražena od Makabija, pa je sada borba za TOP 8 postala izuzetno dramatična (70:77).

Najefikasniji u Audi Domu bio je Skoti Vilbekin sa 19 postignutih poena. Sa druge strane Derik Vilijams je postigao 17, a Danilo Bertel 16 poena. Stefan Jović i Nemanja Dangubić ubacili su po devet poena u domaćem timu, a Vladimir Lučić samo dva za 30 minuta provedenih na parketu.

Makabi je ostvario drugu ovosezonsku pobedu nad Bajernom, posle nešto "tesnije" u Tel Avivu, kojom je obezbedio bolji međusobni skor nad Bavarcima pred moguće ukrštanje u borbi za plej-of Evrolige.

Tokom celog prvog poluvremena rezultatski egal je bio na snazi. Makabi je često vodio, ali Bajern nije dopuštao rivalu da se "odlepi" i napravi osetniju prednost.

Sve se promenilo početkom drugog poluvremena kada su izabranici Janisa Sveropulosa uspeli da odu na +10, a tu prednost i sačuvaju pred poslednjih deset minuta.

Izraelci su čuvali prednost tokom poslednjeg kvartala, a Bajern je, mic po mic, uspevao da istopi nekada dvocifrenu razliku. Tim iz Minhena je u jednom trenutku smanjio prednost na samo dva poena, ali je na kraju ipak poklekao, pa je Makabi slavio bez neizvesne završnice.

Makabi su do pobede predvodili Skoti Vilbekin sa 19 poena i šest asistencija i Tarik Blek sa 14 poena i sedam skokova. Pored njih, Majkl Rol je upisao 11, a Džon Dibartolomeo deset poena.

U Bajernu su samo dva igrača bila dvocifrena, Derik Vilijams sa 17 i Danilo Bartel sa 16 poena. Od srpskih igrača, Stefan Jović je imao devet poena i pet asistencija, Nemanja Dangubić devet poena i dva skokva, a Vladimir Lučić tek po dva poena i uhvaćene lopte.



PAO i Žalgiris razbili Darušafaku i Gran Kanariju! Košarkaši Panatinaikosa i Žalgirisa zabeležili su ubedljive trijumfe protiv Darušafake, to jest Gran Kanarije, u 25. kolu Evrolige.

Panatinaikos je slavio na gostovanju u Turskoj pobedivši Darušafaku sa 91:67.

"Zeleni" su dominirali tokom celog meča i ni u jednom trenutku nisu dopustili domaćinima da dođu do ikakvih šansi za rezultatom.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Janis Papapetru sa 18 poena. Dabl-dablove su imali Papajanis sa 14 poena i 12 skokova, i Kalates sa 10 poena i 11 asistencija.

Kod poraženih Daglas je dodao 14, Pjeners 12, a Erik 11 poena.



Žalgiris je bio ubedljiv protiv tima sa Kanarskih ostrva i slavio sa 98:64.

Tim Šarunasa Jasikevičusa je prvu četvrtinu rešio u svoju korist sa ubedljivih 25:10, a prednost nastavio da povećava tokom ostatka meča. Prednost domaćih je u jednom trenutku iznosila čak 41 poen, ali je Gran Kanarija uspela da poraz svede na "samo" -34.

Ulanovas je imao 18 poena, 12 je postigao Vokap, 11 Tompson, a po deset su imali Grigonis i Dejvis.

Na drugoj strani jedini dvocifreni bili su Erikson sa 13 i Vili sa deset poena.



Evroliga, 25. kolo:

četvrtak:

Darušafaka – Panatinaikos 67:91
Žalgiris – Gran Kanarija 98:64
Bajern Minhen – Makabi Tel Aviv 70:77
Real Madrid – Fenerbahče 101:86

petak:

18.00 CSKA Moskva – Olimpija Milano
18.30 Anadolu Efes – Barselona
19.00 Budućnost – Olimpijakos
20.30 Baskonija – Himki

TABELA: Fenerbahče 21-4, CSKA 19-5, Real 19-6, Efes 15-9, Barselona 15-9, Armani 13-11, Baskonija 12-12, Olimpijakos 12-12, Makabi 12-13, Panatinaikos 12-13, Bajern 12-13, Žalgiris 10-15, Himki 9-15, Budućnost 6-18, Gran Kanarija 6-19, Darušafaka 3-22.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar