Представљено првих седам промјена правила у фудбалу!

Звоне Бобан и Пјерлуиђи Колина доставили списак Међународном фудбалском борду (ИФАБ), следи гласање. . .

Фудбал 07.03.2019 | 20:45
Представљено првих седам промјена правила у фудбалу!
Први оперативац Светске фудбалске федерације (ФИФА) Звонимир Бобан и некада најбољи судија светаПјерлуиђи Колина представили су данас први сет измена правила фудбалске игре, најављен још крајем прошле године. Предлози су достављени на конгресу Међунардоног фудбалског борда (ИФАБ), јединог органа који може да промени правила. 

Подсетимо, у новембру се писало о томе како људи из ФИФА спремају велике промене и чак 50 нових правила, али свакако да неће сва у истом тренутку бити имплементирана. За почетак, погледајте првих седам измена које би требало да буду на дневном реду ИФАБ-а.  

1. Приликом формирања живог зида играчи екипе која има слободан ударац више неће смети да буду део њега и мораће да се удаље најмање метар од зида.

2. Када голман буде изводио лопту из петерца, противнички играч више неће морати да сачека да она напусти казнени простор, већ може кренути на њу чим је голман врати у игру.

3. Свако играње руком у казненом простору изнад висине рамена биће пенал, без обзира да ли је било намере или не. 

4. Више неће бити могуће постићи гол руком, чак и ако се ради о лопти која је у мрежи завршила тако што је напуцана у руку.

5. Тренери и играчи са клупе добијаће жуте и црвене картоне.

6. Играч који је изведен из игре терен ће морати да напусти тамо где му је излаз са терена најближи. 

7. Судије се више неће сматрати "ваздухом" када их додирне лопта. Ако се иста одбије од судије у гол шанси или након контакта с њим заврши у голу, акција се прекида и лопта се враћа екипи која ју је имала у поседу.

Све ово је само део онога што ФИФА припрема, а све како би се игра убрзала, спречила крађа времена и избегле неправилности и нерегуларности. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар