За њега баш нема среће у Манчестер јунајтеду!

Офанзивац "црвених ђавола" стигао је као велико појачање, али његова епизода на Олд Трафорду постаје све гора и гора.

Фудбал 07.03.2019 | 23:10
За њега баш нема среће у Манчестер јунајтеду!
Пре 13 месеци, прелазак Алексиса Санчеза (30) из Арсенала у Манчестер јунајтед био је назван трансфером зиме. Сада, уочи још једне његове паузе, ствари изгледају драстично другачије.

Не тако давно, некадашњи офанзивац Удинезеа и Барселоне био је један од најбољих играча Премијер лиге и због тога је у Јунајтеду добио годишњу плату од чак 14 милиона фунти (после пореза!). Међу "ђаволима" био је дочекан великим очекивањима, после фото-финиша трке Јунајтеда и Манчестер ситија за његов потпис.

Клуб са Олд Трафорда платио га је "тобџијама" 34 милиона евра и надао се да ће за тај новац веома брзо добити његове асистенције, голове и све што га је чинило лидером Арсенала у дугом периоду.

Међутим, испоставило се да се догодило скоро све супротно, јер је Чилеанац до данас одиграо 41 утакмицу за "црвене ђаволе" и постигао само пет голова, уз девет асистенција.

Мало, премало!

У другом делу прошле сезоне био је здрав, али је на само три лигашке утакмице имао конкретан допринос. Дао је гол Хадерсфилду, Свонсију (уз асистенцију) и наместио је два гола у победи против Манчестер ситија 3:2, после великог преокрета.

Стигло је лето, нервозан почетак нове сезоне и растанак са Жозеом Мурињом, у којем је Санчез оптужен да се и пре Португалчевог одласка кладио са саиграчима у новац да ће "Посебни" добити отказ. То је после демантовао.

Потом је дошао Оле Гунар Солскјер, а Санчез га је дочекао повређен и због бола у бутном мишићу није играо читавог децембра. У јануару се вратио на терен, дао гол Арсеналу у ФА Купу и чинило се да ће коначно почети да "враћа" бар део новца и стрпљења које је уложено у њега...

Међутим, сада се суочио са још једним проблемом.

Санчез је у суботу замењен после 52 минута и то је остало примећено јер је Јунајтед од тог тренутка заиграо и почео да "окреће" Саутемптон. Дан касније, био је подвргнут испитивањима, на којима је утврђено да је повредио медијални лигамент колена и да ће због тога морати да одсуствује око два месеца.

То значи да Солскјер неће рачунати на њега до краја априла, па уједно доводи у питање и наступ Чилеанца до краја сезоне.

Просто речено, Јунајтед ће одиграти још минимум 11 утакмица, а Санчез ће вероватно пропустити девет, почев од реванша осмине финала Лиге шампиона против Пари Сен Жермена који је одигран синоћ, на "Парку принчева".

Збирно, Санчез ће пропустити бар три месеца ове сезоне, ако у то рачунамо и његову децембарску паузу.

Без обзира на квалитет његових игара, Санчезово одсуство тешко ће пасти Солскјеру, јер су већ повређени Антони Марсијал, Џеси Лингард, Андер Ерера и Немања Матић, а Пол Погба је био суспендован за меч против Пари Сен Жермена...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар