Za njega baš nema sreće u Mančester junajtedu!

Ofanzivac "crvenih đavola" stigao je kao veliko pojačanje, ali njegova epizoda na Old Trafordu postaje sve gora i gora.

Fudbal 07.03.2019 | 23:10
Za njega baš nema sreće u Mančester junajtedu!
Pre 13 meseci, prelazak Aleksisa Sančeza (30) iz Arsenala u Mančester junajted bio je nazvan transferom zime. Sada, uoči još jedne njegove pauze, stvari izgledaju drastično drugačije.

Ne tako davno, nekadašnji ofanzivac Udinezea i Barselone bio je jedan od najboljih igrača Premijer lige i zbog toga je u Junajtedu dobio godišnju platu od čak 14 miliona funti (posle poreza!). Među "đavolima" bio je dočekan velikim očekivanjima, posle foto-finiša trke Junajteda i Mančester sitija za njegov potpis.

Klub sa Old Traforda platio ga je "tobdžijama" 34 miliona evra i nadao se da će za taj novac veoma brzo dobiti njegove asistencije, golove i sve što ga je činilo liderom Arsenala u dugom periodu.

Međutim, ispostavilo se da se dogodilo skoro sve suprotno, jer je Čileanac do danas odigrao 41 utakmicu za "crvene đavole" i postigao samo pet golova, uz devet asistencija.

Malo, premalo!

U drugom delu prošle sezone bio je zdrav, ali je na samo tri ligaške utakmice imao konkretan doprinos. Dao je gol Hadersfildu, Svonsiju (uz asistenciju) i namestio je dva gola u pobedi protiv Mančester sitija 3:2, posle velikog preokreta.

Stiglo je leto, nervozan početak nove sezone i rastanak sa Žozeom Murinjom, u kojem je Sančez optužen da se i pre Portugalčevog odlaska kladio sa saigračima u novac da će "Posebni" dobiti otkaz. To je posle demantovao.

Potom je došao Ole Gunar Solskjer, a Sančez ga je dočekao povređen i zbog bola u butnom mišiću nije igrao čitavog decembra. U januaru se vratio na teren, dao gol Arsenalu u FA Kupu i činilo se da će konačno početi da "vraća" bar deo novca i strpljenja koje je uloženo u njega...

Međutim, sada se suočio sa još jednim problemom.

Sančez je u subotu zamenjen posle 52 minuta i to je ostalo primećeno jer je Junajted od tog trenutka zaigrao i počeo da "okreće" Sautempton. Dan kasnije, bio je podvrgnut ispitivanjima, na kojima je utvrđeno da je povredio medijalni ligament kolena i da će zbog toga morati da odsustvuje oko dva meseca.

To znači da Solskjer neće računati na njega do kraja aprila, pa ujedno dovodi u pitanje i nastup Čileanca do kraja sezone.

Prosto rečeno, Junajted će odigrati još minimum 11 utakmica, a Sančez će verovatno propustiti devet, počev od revanša osmine finala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena koji je odigran sinoć, na "Parku prinčeva".

Zbirno, Sančez će propustiti bar tri meseca ove sezone, ako u to računamo i njegovu decembarsku pauzu.

Bez obzira na kvalitet njegovih igara, Sančezovo odsustvo teško će pasti Solskjeru, jer su već povređeni Antoni Marsijal, Džesi Lingard, Ander Erera i Nemanja Matić, a Pol Pogba je bio suspendovan za meč protiv Pari Sen Žermena...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar