Ово су термини АБА дербија...

Ако не буде изненађења. . .  Епилог дербија најавио је узбудљиво београдско полуфинале регионалног такмичења. Прочитајте датуме у којима ће се "вечити", Будућност и Цедевита борити за пласман у серију за титулу и Евролигу.

Кошарка 07.03.2019 | 22:15
Ово су термини АБА дербија...
"Да, гледаћемо још дербија", рекао је Партизанов тренер Андреа Тринкијери после тесног пораза од Црвене звезде мтс у недељном дербију.

Епилог трећег окршаја "вечитих" ове сезоне скоро до краја је разјаснио да ћемо за неколико недеља пратити полуфиналну серију АБА лиге Звезда - Партизан, осим у случају изненађења у преостала два кола.

У овом тренутку, другу АБА плеј-оф серију највећих српских клубова нећемо гледати само у случају да Будућност испусти треће место киксом у утакмицама против Задра, Меге или Цибоне, а да Партизан то искористи победама против Игокее и ФМП-а.

Цедевита се минулог викенда оклизнула у Новом Месту и спортски је поменути и њу у овој причи, али из Партизановог угла она би требало да киксне још два пута да би је црно-бели престигли, а притом би била најуспешнија и у евентуалном троуглу са Будућности.

Најреалнија опција је да следеће коло пружи све одговоре, јер ако Будућност победи Мегу у Сремској Митровици, а Цедевита Олимпију у Љубљани - онда остаје само математичка могућност да се за финале АБА лиге НЕ боре Црвена звезда мтс против Партизана и Цедевита против Будућности.

Термини полуфинала плеј-офа су:

Викенд 23/24. март - прве утакмице
Викенд 30/31. март - реванши
Викенд 6/7. април - евентуалне "мајсторица"

Померања у овим датумима могућа су због обавеза Будућности у Евролиги, јер бранилац "јадранске" титуле има уочи плеј-офа дупли програм у најјачем такмичењу (19. и 21), па је реално да игра 24. марта, али и да уђе у доигравање дан касније, 25. марта.

Почетак финала такође би могао да зависи од евролигашких обавеза Подгоричана у Евролиги и у овом тренутку је реално да почне у суботу 13. априла, али то је за сада далека будућност.

Пре тога ће сав фокус бити на полуфиналу, за које је припрема увелико почела.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар