Ovo su termini ABA derbija...

Ako ne bude iznenađenja. . .  Epilog derbija najavio je uzbudljivo beogradsko polufinale regionalnog takmičenja. Pročitajte datume u kojima će se "večiti", Budućnost i Cedevita boriti za plasman u seriju za titulu i Evroligu.

Košarka 07.03.2019 | 22:15
Ovo su termini ABA derbija...
"Da, gledaćemo još derbija", rekao je Partizanov trener Andrea Trinkijeri posle tesnog poraza od Crvene zvezde mts u nedeljnom derbiju.

Epilog trećeg okršaja "večitih" ove sezone skoro do kraja je razjasnio da ćemo za nekoliko nedelja pratiti polufinalnu seriju ABA lige Zvezda - Partizan, osim u slučaju iznenađenja u preostala dva kola.

U ovom trenutku, drugu ABA plej-of seriju najvećih srpskih klubova nećemo gledati samo u slučaju da Budućnost ispusti treće mesto kiksom u utakmicama protiv Zadra, Mege ili Cibone, a da Partizan to iskoristi pobedama protiv Igokee i FMP-a.

Cedevita se minulog vikenda okliznula u Novom Mestu i sportski je pomenuti i nju u ovoj priči, ali iz Partizanovog ugla ona bi trebalo da kiksne još dva puta da bi je crno-beli prestigli, a pritom bi bila najuspešnija i u eventualnom trouglu sa Budućnosti.

Najrealnija opcija je da sledeće kolo pruži sve odgovore, jer ako Budućnost pobedi Megu u Sremskoj Mitrovici, a Cedevita Olimpiju u Ljubljani - onda ostaje samo matematička mogućnost da se za finale ABA lige NE bore Crvena zvezda mts protiv Partizana i Cedevita protiv Budućnosti.

Termini polufinala plej-ofa su:

Vikend 23/24. mart - prve utakmice
Vikend 30/31. mart - revanši
Vikend 6/7. april - eventualne "majstorica"

Pomeranja u ovim datumima moguća su zbog obaveza Budućnosti u Evroligi, jer branilac "jadranske" titule ima uoči plej-ofa dupli program u najjačem takmičenju (19. i 21), pa je realno da igra 24. marta, ali i da uđe u doigravanje dan kasnije, 25. marta.

Početak finala takođe bi mogao da zavisi od evroligaških obaveza Podgoričana u Evroligi i u ovom trenutku je realno da počne u subotu 13. aprila, ali to je za sada daleka budućnost.

Pre toga će sav fokus biti na polufinalu, za koje je priprema uveliko počela.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar