ЕП: Страхиња за медаљу! Без Асмира, Маје и Елзана...

Јованчевић је остварио норму за финале, док Колашинац, Бибић и Ћирићева нису успели. . .

Остали спортови 01.03.2019 | 17:45
ЕП: Страхиња за медаљу! Без Асмира, Маје и Елзана...
Почело је одлично!

Српски атлетичар Страхиња Јованчевић "пробио је лед" српских спортиста на Европском дворанском првенству у Глазгову пошто се у једној од првих дисциплина, скок удаљ за мушкарце, већ пласирао у финале!

Јованчевић је у квалификацијама скочио седам метара и 73 центиметра, што је било довољно за седмо место.

"Задовољан сам уласком у финале. Надам се да ћу у недељу скочити још даље", рекао је Јованчевић.

Квалификациону норму од 7,95 метара прескочила су само тројица атлетичара, а најбољи резултат остварио је Украјинац Сергеј Никифоров скоком од 8,03 метара.

Финале је на програму у недељу од 12.35.

Репрезентативац Србије у атлетици Асмир Колашинац није успео да се пласира у финале бацања кугле на Европском дворанском првенству у Глазгову. Он је у квалификацијама заузео 13. место са 19,82 метара, а за финале је било потребно најмање 20,31, колико је бацио осмопласирани Португалац Франциско Бело.

Најбољи хитац у квалификацијама од 21,08 метара остварио је Месуд Пезер из Босне и Херцеговине.

Неуспешне квалификације имала је и Маја Ћирић која није успела да се пласира у полуфинале трке на 400 метара, иако је водила у својој трци...

У последњих двадесетак метара претекле су је три такмичарке, па је на крају заузела четврто место резултатом 53,73 секунди. И поред тога што јој је то други најбољи резултат сезоне, то није било довољно да би прошла даље.

Ни Елзан Бибић није данас успео да се пласира у финале дисциплине 1.500 метара на Европском првенству у Глазгову. После дисквалификације Норвежанина Филипа Ингебригтсена, двадесетогодишњи Новопазарац је у првој квалификационој групи био трећи са три минута и 47,94 секунди, иза победника Британца Нила Гурлија и Мариуса Пробста из Немачке, који су изборили финале.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар