EP: Strahinja za medalju! Bez Asmira, Maje i Elzana...

Jovančević je ostvario normu za finale, dok Kolašinac, Bibić i Ćirićeva nisu uspeli. . .

Ostali sportovi 01.03.2019 | 17:45
EP: Strahinja za medalju! Bez Asmira, Maje i Elzana...
Počelo je odlično!

Srpski atletičar Strahinja Jovančević "probio je led" srpskih sportista na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu pošto se u jednoj od prvih disciplina, skok udalj za muškarce, već plasirao u finale!

Jovančević je u kvalifikacijama skočio sedam metara i 73 centimetra, što je bilo dovoljno za sedmo mesto.

"Zadovoljan sam ulaskom u finale. Nadam se da ću u nedelju skočiti još dalje", rekao je Jovančević.

Kvalifikacionu normu od 7,95 metara preskočila su samo trojica atletičara, a najbolji rezultat ostvario je Ukrajinac Sergej Nikiforov skokom od 8,03 metara.

Finale je na programu u nedelju od 12.35.

Reprezentativac Srbije u atletici Asmir Kolašinac nije uspeo da se plasira u finale bacanja kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu. On je u kvalifikacijama zauzeo 13. mesto sa 19,82 metara, a za finale je bilo potrebno najmanje 20,31, koliko je bacio osmoplasirani Portugalac Francisko Belo.

Najbolji hitac u kvalifikacijama od 21,08 metara ostvario je Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine.

Neuspešne kvalifikacije imala je i Maja Ćirić koja nije uspela da se plasira u polufinale trke na 400 metara, iako je vodila u svojoj trci...

U poslednjih dvadesetak metara pretekle su je tri takmičarke, pa je na kraju zauzela četvrto mesto rezultatom 53,73 sekundi. I pored toga što joj je to drugi najbolji rezultat sezone, to nije bilo dovoljno da bi prošla dalje.

Ni Elzan Bibić nije danas uspeo da se plasira u finale discipline 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Glazgovu. Posle diskvalifikacije Norvežanina Filipa Ingebrigtsena, dvadesetogodišnji Novopazarac je u prvoj kvalifikacionoj grupi bio treći sa tri minuta i 47,94 sekundi, iza pobednika Britanca Nila Gurlija i Mariusa Probsta iz Nemačke, koji su izborili finale.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar