Ухапшени предати Тужилаштву БиХ

- Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту су у оквиру предмета кодног назива „Бренд“ извршили претресе лица, стамбених и пословних објеката, службених просторија Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине и покретних ствари које користи 11 осумњичених лица, службеника Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине, на укупно 22 локације на подручју Бањалуке, Новог Травника, Орашја, Бужима, Брчког, Брода, Оџака те граничних прелаза Градишка, Орашје и Шамац.

Босна и Херцеговина 27.02.2019 | 13:05
Ухапшени предати Тужилаштву БиХ
Претреси су извршени по наредби Суда Босне и Херцеговине приликом чега су откривени и привремено одузети предмети који се могу довести у везу са почињењем кривичних дјела “Удруживање ради чињења кривичних дјела“ из члана 249. Кривичног закона Босне и Херцеговине у вези са кривичним дјелима “Примање дара и других облика користи“ из члана 217. Кривичног закона Босне и Херцеговине и “Злоупотреба положаја или овлаштења”, из члана 220. Кривичног закона Босне и Херцеговине.

Током претреса привремено су одузети мобилни телефони и СИМ картице, лаптоп, новац у укупном износу од 13.550,00 ЕУР, 3.400,00 КМ и 200,00 КН, потврде о наплати индиректних пореза за робу пријављену усменим путем (ЦПД блокови), интерне евиденције и уређаји за похрану меморије.

Након извршених претреса лица, објеката и покретних ствари, слободе је лишено 11 осумњичених лица која су доведена у службене просторије Државне агенције за истраге и заштиту, гдје су испитана у својству осумњичених, те су дана данас предата у надлежност пуступајућем тужиоцу Тужилаштва Босне и Херцеговине.

Наведене активности су проводене под надзором Тужилаштва БиХ и у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Посавског кантона, саопштено је из Сипе.

БН ТВ      
                                                                                            Л

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ман ,Сканиа,Волово

27.02.2019 12:20

Е мој Зоране Галицу,цуј сарадња са министарством унутрасњих послова РС а област границне полиције БиХ!Ста ти ради мобилна јединица у Градисци ,коју си наградио а стално је на цести и зајебава људе који возе комби половни ствари које ствари не вреде 200/300евра због тог си их наградио јел као и њиховог заповједника Скоку иначе твог приватно великог пријатеља!Па ти камиону ако су пустени ороказилу су управо поред њих или по њиховом знању јел константно су на цести!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ддд

27.02.2019 16:21

Па на свим границним изузетна је спрега царине и полиције тако да се ријетко десава да обје стране нису заједницки укљуцене у прљаве радње при цему им обавезно теба додати и спедитере од којих и потице овај организовани криминал.

Name

Мафијаска власт

28.02.2019 09:56

Хоботница је то.

ОДГОВОРИТЕ