Uhapšeni predati Tužilaštvu BiH

- Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u okviru predmeta kodnog naziva „Brend“ izvršili pretrese lica, stambenih i poslovnih objekata, službenih prostorija Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i pokretnih stvari koje koristi 11 osumnjičenih lica, službenika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, na ukupno 22 lokacije na području Banjaluke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka te graničnih prelaza Gradiška, Orašje i Šamac.

Bosna i Hercegovina 27.02.2019 | 13:05
Uhapšeni predati Tužilaštvu BiH
Pretresi su izvršeni po naredbi Suda Bosne i Hercegovine prilikom čega su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz člana 249. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelima “Primanje dara i drugih oblika koristi“ iz člana 217. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, iz člana 220. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Tokom pretresa privremeno su oduzeti mobilni telefoni i SIM kartice, laptop, novac u ukupnom iznosu od 13.550,00 EUR, 3.400,00 KM i 200,00 KN, potvrde o naplati indirektnih poreza za robu prijavljenu usmenim putem (CPD blokovi), interne evidencije i uređaji za pohranu memorije.

Nakon izvršenih pretresa lica, objekata i pokretnih stvari, slobode je lišeno 11 osumnjičenih lica koja su dovedena u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje su ispitana u svojstvu osumnjičenih, te su dana danas predata u nadležnost pustupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti su provodene pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona, saopšteno je iz Sipe.

BN TV      
                                                                                            L

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Man ,Skania,Volovo

27.02.2019 12:20

E moj Zorane Galicu,cuj saradnja sa ministarstvom unutrasnjih poslova RS a oblast granicne policije BiH!Sta ti radi mobilna jedinica u Gradisci ,koju si nagradio a stalno je na cesti i zajebava ljude koji voze kombi polovni stvari koje stvari ne vrede 200/300evra zbog tog si ih nagradio jel kao i njihovog zapovjednika Skoku inače tvog privatno velikog prijatelja!Pa ti kamionu ako su pusteni orokazilu su upravo pored njih ili po njihovom znanju jel konstantno su na cesti!

ODGOVORITE
Name

Ddd

27.02.2019 16:21

Pa na svim granicnim izuzetna je sprega carine i policije tako da se rijetko desava da obje strane nisu zajednicki ukljucene u prljave radnje pri cemu im obavezno teba dodati i speditere od kojih i potice ovaj organizovani kriminal.

Name

Mafijaska vlast

28.02.2019 09:56

Hobotnica je to.

ODGOVORITE